Miljardären vill rädda mästarklubben

Dan Olofsson bryr sig om FC Rosengård. Och bättre uppbackning kan inte den hårt ekonomiskt ansatta klubben få. Miljardären ordnar en gala som ger klubben mellan 1 och 2 miljoner kronor.
Rosengård ska inte bara bli vinnare på planen utan även utanför den samma. En gala ska ge miljonintäkter. Foto: Andreas Hillergren, TT

 

Dan Olofsson är it-miljardären som har fortsatt framgång som affärsman. Men han är också mycket intresserad av idrott, i synnerhet fotboll och han är medlem i både Malmö FF och FC Rosengård.

Och sponsor till båda.

Dra in så mycket som möjligt

Nu bekymras han av de ideliga rapporterna om att Rosengård inte får ekonomin att gå ihop. Han engagerar sig och nu står det klart att det blir en gala i Malmö den 23 mars där alla intäkter går till klubben.

Tillsammans med affärskollegan Greg Dingizian står han bakom arrangemanget, enligt Kvällsposten. Han vänder sig främst till sina affärsbekanta i Skåne. Kapitalstarka person som Percy Nilsson och Rune Andersson är inbjudna och en galabiljett kostar 2 000 kronor.

Sponsorer står för alla omkostnader, det blir en tre-rättersmeny, uppträdande av bl a Triple & Touch och Gunhild Carling. Dan Olofsson hymlar inte med målsättningen – så mycket pengar som möjligt ska in.

"Fått lägga ner annars"

Kuvertavgifterna, sponsring och en auktion, med åtråvräda priser, ska ge en bra slutsumma, är det tänkt. 

Dan Olofsson är mycket engagerad i försöket att förbättra Rosensgårds situation.  

- Hade vi inte stöttat laget hade de fått lägga ner verksamheten. Vi såg hur det gick för Tyresö. Därför krävs det ett antal olika insatser. Det ska ju dras in över 20 miljoner om året för att det ska gå runt, säger Olofsson till Kvällsposten.

Laget spelar kvällen innan galan den första kvartsfinalen i Champions League mot tyska Wolfsburg och kommer hem bara någon timme före festkvällen.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.