Ishockeyn först ut av förbunden

Under tre dagar ska idrottsrörelsen träffa regeringen och idrottsminister Amanda Lind för att lägga fram sina förslag och synpunkter. Först ut var ishockeyn och ordförande Anders Larsson på tisdagen.

När nu idrotten får gehör och alla representanter hoppas på ett genombrott så deltar dock inte Folkhälsomyndigheten.

Anders Larsson var förste förbundsordförande utav många som har möten hos idrottsministern Amanda Lind den här veckan.
Annons

Däremot är Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, med på samtliga möten och han vitttnar om att Amanda Lind är öppen och vill lyssna på förslag

-  Vi är rörande eniga om att det finns saker att göra, betonar  Björn Eriksson till TT.

Folkhälsomyndigheten kommer senare

Senare under augusti är det sagt att ett besked väntas från Folkhälsomyndigheten om idrottsrörelsen ska få börja ta in publik på sina evenemang.  

Hela evenemangsnäringen har krävt en tidsplan för en återstart då i synnerhet många tappar publikintäkter. Bara för fotbollen beräknas det att handla om 1,5 miljard i förlorade pengar.

I bristen på kommunikation från Folkhälsomyndigheten har Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll (Sef), vädjat om vägledning i hur publik successivt ska kunna återvända framöver – men utan gehör. Han anser att dialogen har varit obefintlig.

Björn Eriksson inleder

Nu säger Björn Eriksson i en intervju med TT: 

– Vi är med på samtliga dessa möten och håller ett inledningsanförande. Det är bra att de lyssnar på hur idrottsrörelsen resonerar eftersom vi är rörande eniga om att det finns saker att göra, säger Eriksson.

–Vi har löpande överläggningar med Folkhälsomyndigheten från den här veckan och framåt, vilket vi också har med polismakten. Där har vi en arbetsuppgift, hur kan man göra för att klara av den avgörande frågan som Folkhälsomyndigheten äger, nämligen smittorisken. 

- Finns det någon gyllene medelväg här som gör att man inte tar några smittskyddsrisker. Det kan varken jag eller idrotten avgöra, 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På ett och ett halvt dygn har den allsvenska hockeyklubben Södertälje SK, fått in över 700 000 kronor. På hemsidan riktar klubben tacksamhet till alla fans och förklarar situationen.

 får två nya stora publikarenor när Scandinavium ska rivas, enligt en ny politisk uppgörelse mellan alla kommunpartier utom MP och SD. 

Efter en tid av förhandlingar i skymundan kunde Göteborgs-Posten presentera vad de styrande  politikerna har enats om. Göteborg har ambitionen att även i fortsättningen vara den ledande eventstaden i Sverige.

I Herrestads AIF utanför Uddevalla har man insett att det verkligen går att tjäna pengar på att sälja lotter, i synnerhet Bingolotter. Senaste verksamhetsåret (2019/2020) tilldelades föreningen 580 000 kr för en framgångsrik lottförsäljning.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.