Ishockeyn först ut av förbunden

Under tre dagar ska idrottsrörelsen träffa regeringen och idrottsminister Amanda Lind för att lägga fram sina förslag och synpunkter. Först ut var ishockeyn och ordförande Anders Larsson på tisdagen.

När nu idrotten får gehör och alla representanter hoppas på ett genombrott så deltar dock inte Folkhälsomyndigheten.

Anders Larsson var förste förbundsordförande utav många som har möten hos idrottsministern Amanda Lind den här veckan.
Annons

Däremot är Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, med på samtliga möten och han vitttnar om att Amanda Lind är öppen och vill lyssna på förslag

-  Vi är rörande eniga om att det finns saker att göra, betonar  Björn Eriksson till TT.

Folkhälsomyndigheten kommer senare

Senare under augusti är det sagt att ett besked väntas från Folkhälsomyndigheten om idrottsrörelsen ska få börja ta in publik på sina evenemang.  

Hela evenemangsnäringen har krävt en tidsplan för en återstart då i synnerhet många tappar publikintäkter. Bara för fotbollen beräknas det att handla om 1,5 miljard i förlorade pengar.

I bristen på kommunikation från Folkhälsomyndigheten har Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll (Sef), vädjat om vägledning i hur publik successivt ska kunna återvända framöver – men utan gehör. Han anser att dialogen har varit obefintlig.

Björn Eriksson inleder

Nu säger Björn Eriksson i en intervju med TT: 

– Vi är med på samtliga dessa möten och håller ett inledningsanförande. Det är bra att de lyssnar på hur idrottsrörelsen resonerar eftersom vi är rörande eniga om att det finns saker att göra, säger Eriksson.

–Vi har löpande överläggningar med Folkhälsomyndigheten från den här veckan och framåt, vilket vi också har med polismakten. Där har vi en arbetsuppgift, hur kan man göra för att klara av den avgörande frågan som Folkhälsomyndigheten äger, nämligen smittorisken. 

- Finns det någon gyllene medelväg här som gör att man inte tar några smittskyddsrisker. Det kan varken jag eller idrotten avgöra, 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Vintern och snön är här med besked och intresset för längdskidåkning är stort runt om i landet. I Vasaloppsarenan är förhållandena just nu i det närmaste idealiska med ett snödjup på närmare metern uppe i Sälen och fina skidspår hela vägen till Mora. Och Vasaloppsorganisationens arbete med att anpassa verksamheten och planera för att alla ska få en härlig och trygg och skidupplevelse i Vasaloppspåret i vinter pågår för fullt.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.