RF slår larm: ”Vi behöver ett besked nu”.

Tiden går, och för varje dag får allt fler idrottsföreningar öppna sår som blir svåra att läka. I den situationen finner F:s ordförande, Björn Eriksson inget bättre råd än att vädja hos finansminister Magdalena Andersson.R

I dag har han lämnat en skrivelse till Magdalena Andersson där han ber om snabbt besked om 500 miljoner kronor som en förlängning av regeringens stödpaket till idrotten.

De sitter på beskedet om idrotten ska få en livsavgörande halvmiljard ytterligare, idrottsminister Amanda Lind och finansminister Magdalena Andersson.

I brevet står det:

Det råder ingen tvekan om att idrotten drabbats hårt under corona-pandemin. Enbart under tredje kvartalet tappar idrotten ytterligare 1,2 miljarder kronor. Därför behövs akut ett förlängt stöd från regeringen med 500 miljoner kronor för tredje kvartalet och det är bråttom. En fortsatt coronapandemi kommer naturligtvis för såväl oss som kulturen ha återverkningar på även år 2021”.

Vi vet "fortsätter Björn Eriksson, att vi betyder mycket som mötesplats där människor får känna glädje och gemenskap. I en orolig tid där ohälsan ökar behövs föreningarna. Under kriser drabbas alltid de mest svaga i samhället. Allt fler föreningar måste höja avgifterna för att överleva – vilket kommer att drabba de resurssvaga först och i många fall barn och ungdomar som har idrotten som en frizon och plats att växa i.

”Vi är medvetna om att effekterna av corona-pandemin drabbar många områden i samhället och att behovet av stöd är stort för många. Vi är tacksamma över det ekonomiska stöd vi tilldelades från regeringen under våren. Det var en viktig kompensation för många av våra 19 000 föreningar runt om i hela landet. Flera kommuner och regioner har också stöttat idrotten på olika sätt vilket underlättat för idrottsrörelsen. Men idrottsrörelsen fortsätter att drabbas.

"Vi vill fortsätta vara en viktig del av samhället där vi kan bidra till ökad hälsa och välbefinnande för många i vårt land. Vi vill vara en del av den omstart som Sverige behöver. Då behöver vi stöd här och nu för att kunna bidra även på lång sikt”.

Bjön Eriksson berör också begränsningarna för publik, där idrotten drabbas ytterligare, då entreintäkterna har minskat katastrofalt mycket. ”Idrotten har utmaningar när det gäller gränsen på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och det är viktigt att det blir en mer flexibel tolkning. Dels när det gäller antal deltagare (när evenemangen genomförs på stora ytor, som till exempel tävlingar i skog eller på hav) och dels vad gäller möjligheten att ha fler åskådare på tävlingar och matcher”.

I avslutningen på brevet påtalar Björn Eriksson ”Vi vet att vi inte kan räkna med att bli fullt ut kompenserade och vi har respekt för att det är många samhällsområden som drabbas hårt i denna pandemi. Men idrottsrörelsen behöver stöd här och nu för att kunna fortsätta bidra på lång sikt. Först då kan vi vara med i en omstart för Sverige. Vi behöver ett besked nu”.

Undertecknat Björn Eriksson och  RF:s generalsekreterare, Stefan Bergh

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.