Rolfö reagerade och vill bidra

Fridolina Rolfö, en av världens främsta forwards och en nyckelspelare i både det svenska damlandslaget och sitt klubblag FC Barcelona, har till förmån för Plan International startat en insamling för barn i katastrofområden. För att uppmuntra till så många bidrag som möjligt till insamlingen har hon valt att bidra med signerade produkter som lottas ut bland de som skänker pengar.

Fridolina Rolfö, Magdalena Eriksson och Pernille Harder deltar i kampanjen.

För att stötta insamlingen bidrar även hennes lagkamrater i Barcelona, och landslagskollegan Magdalena Eriksson tillsammans med flickvännen, den danska landslagsspelaren Pernille Harder med signerade produkter för utlottning.

Hennes engagemang är sprunget ur hur barn drabbats av krigen i Gaza och Ukraina, och en insikt om den orättvisa värld vi lever i.

– Att se barn lida av hunger, tvingas leva i krigszoner och få sina rättigheter kränkta får mig att vilja göra skillnad, försöka påverka och hjälpa till att sprida kunskap om hur svårt många har det runt om i världen, säger Fridolina Rolfö, ambassadör för Plan International Sverige.

En fjärdedel av världens befolkning lever i konfliktdrabbade områden och aldrig tidigare har fler varit på flykt. Utdragna konflikter och nya krig försvårar ett redan tufft globalt läge med pågående klimatkris och den mest förödande hungerkatastrofen någonsin. I dessa svåra situationer drabbas barnen hårdast.

Därför är humanitärt arbete ett av Plan Internationals fokusområden. Plan finns på plats före, under och efter katastrofer för att rädda liv och ge barn det skydd och stöd de har rätt till.

– Behoven har aldrig varit större. Utan engagemanget från personer som Fridolina och alla som stöder hennes insamling, skulle det inte vara möjligt för oss att stötta de miljoner barn vi hjälper varje år, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige.

Fakta

Pengarna från Fridolinas insamling kommer att ge livräddande nödhjälp till barnen som drabbas av krisen i Gaza, det pågående kriget i Ukraina och den globala hungerkatastrofen på Afrikas horn. Insamlingen pågår mellan den 7 juni och 6 juli, och alla som bidrar har chans att vinna någon av de signerade produkter, såsom tröjor och fotbollsskor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.