Sålt 7 650 biljetter, men ingen släpps in

Få lag, om ens något SHL-lag har sådan nationell förankring som Leksands IF, bildat 1919 och med 58 säsonger i ishockeyns högsta serie. Annandagens hemmamöte med Rögle i Tegera Arena beräknas ge miljonintäkter, pågående pandemi och restriktioner till trots.

Konceptet är fiktiva matchbiljetter á 50 kronor, i förening med Siljanbygdens engagemang och heta intresse för sitt ishockeylag, totat fyra SM-guld, det senaste errövrat 1975.

Annons

På onsdagen hade 5 997 biljetter bokats, bygdens företag, ett hundratal, som Limatvätten och Sljjans Glasmästeri bidrar med  valfritt belopp per såld biljett, exempelvis en krona. Marknadschef Patric Skoglund kunde räkna in 96,50 kronor per såld biljett. I klartext innebär det ett bidrag på 146,50 ( 50+96,50) vid köp av en fiktiv biljett.

En tradition i Leksand

-Vi har goda förhoppningar att nå 7 650 biljetter, det vill säga utsåld arena. Idén är inte ny, hos oss är det en flerårig tradition.  Det här speciella året är varje krona extra värdefull, poängterar Patric Skoglund.

Tabellmässigt parkerar Leksand på nionde plats, 34 poäng efter 23 omgångar.  Laget har överraskat så här långt, säsongen 2010-2020 räddades laget kvar i SHL sedan säsongen avbrutits på grund av covid-19.

Inför seriestarten var turbulensen stor sedan sportchefen Thomas Johansson lockat till sig tränaren Björn Hellqvist, trots nyskrivet kontrakt med Modo. Leksands lycka så här långt har varit den poängstarka trion Peter Cehlarik och Marek Hvirik,  båda Slovakien och USA:s Carter Camper. Samtliga i poängligans topp.

Som för alla SHL-lag haltar ekonomin och vd Andreas Hedblom känner viss oro inför framtiden.

-Trots ett sannolikt publiktapp på 15-16 miljoner, lösbiljetter, den här säsongen klarar vi oss. Men till säsongen 2020-2021 måste allt återgå till det normala, poängterar Andreas Hedblom

Snart nya kampanjer

-Jag känner stor ödmjukhet inför det stora stöd som kommer oss till del, som på annandagen Vi har också andra pågående kampanjer, ”Vi saknar er, kom till oss” . Jag vill också skicka med att vi arbetar hårt för att minimera våra kostnader, i alla led,  som lägre spelarlöner, betonar han.

Lagom till SHL:s andra halvlek ansluter en kanadensisk forward, Carter Ashton, närmast från KHL. Leksand har tidigare släppt iväg två spelare och enligt Hedblom förändrar förvärvet av Ashton inte den totala kostnadsdelen.

Leksand har erhållit cirka sju miljoner kronor av RF:s krisstöd men Hedblom förnekar att bidraget använts för att säkra Ashtons namnunderskrift för resten av säsongen.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

De står mot varandra. Amerikanska impopulära ägarefamiljen Kroenke och svenske Spotifygrundaren Daniel Ek med stora sympatier hos många tusen fans.

Båda parter vill skapa intrycket att de inte kommer att ge sig.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Idag finns det enbart tio procent kvinnliga ledare i den svenska OS-truppen. Det har SOK beslutat att ändra på.Ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor är skapat, 20 kvinnor är utvalda. Till sommar-OS i Los Angeles 2028 och vinter-OS 2030 ska andelen kvinnliga tränare vara 35 procent.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

– Vi är glada över att få visa upp nya Champions League för världen, säger Nadine Kessler, damansvarig hos Uefa.

Det kan hon säg nu.hon tar stöd av Uefas beslut att Världens största damturnering kommer att få ett rejält ekonomiskt lyft efter att Uefa presenterat en ny ekonomisk modell på 24 miljoner euro, cirka 243 miljoner kronor.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Säsongen 20/21 har skakat om SHL både sportsligt och inte minst ekonomiskt. Fast kanske inte riktigt så illa som många tror.

-  Pandemin har förstås varit ett hårt slag. Men gjort mindre ont penningmässigt än vad många faktiskt tror, säger Anders Mäki som har en 20-årig bakgrund som sportchef, vd och klubbdirektör i Linköping HC.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.