Sålt 7 650 biljetter, men ingen släpps in

Få lag, om ens något SHL-lag har sådan nationell förankring som Leksands IF, bildat 1919 och med 58 säsonger i ishockeyns högsta serie. Annandagens hemmamöte med Rögle i Tegera Arena beräknas ge miljonintäkter, pågående pandemi och restriktioner till trots.

Konceptet är fiktiva matchbiljetter á 50 kronor, i förening med Siljanbygdens engagemang och heta intresse för sitt ishockeylag, totat fyra SM-guld, det senaste errövrat 1975.

Annons

På onsdagen hade 5 997 biljetter bokats, bygdens företag, ett hundratal, som Limatvätten och Sljjans Glasmästeri bidrar med  valfritt belopp per såld biljett, exempelvis en krona. Marknadschef Patric Skoglund kunde räkna in 96,50 kronor per såld biljett. I klartext innebär det ett bidrag på 146,50 ( 50+96,50) vid köp av en fiktiv biljett.

En tradition i Leksand

-Vi har goda förhoppningar att nå 7 650 biljetter, det vill säga utsåld arena. Idén är inte ny, hos oss är det en flerårig tradition.  Det här speciella året är varje krona extra värdefull, poängterar Patric Skoglund.

Tabellmässigt parkerar Leksand på nionde plats, 34 poäng efter 23 omgångar.  Laget har överraskat så här långt, säsongen 2010-2020 räddades laget kvar i SHL sedan säsongen avbrutits på grund av covid-19.

Inför seriestarten var turbulensen stor sedan sportchefen Thomas Johansson lockat till sig tränaren Björn Hellqvist, trots nyskrivet kontrakt med Modo. Leksands lycka så här långt har varit den poängstarka trion Peter Cehlarik och Marek Hvirik,  båda Slovakien och USA:s Carter Camper. Samtliga i poängligans topp.

Som för alla SHL-lag haltar ekonomin och vd Andreas Hedblom känner viss oro inför framtiden.

-Trots ett sannolikt publiktapp på 15-16 miljoner, lösbiljetter, den här säsongen klarar vi oss. Men till säsongen 2020-2021 måste allt återgå till det normala, poängterar Andreas Hedblom

Snart nya kampanjer

-Jag känner stor ödmjukhet inför det stora stöd som kommer oss till del, som på annandagen Vi har också andra pågående kampanjer, ”Vi saknar er, kom till oss” . Jag vill också skicka med att vi arbetar hårt för att minimera våra kostnader, i alla led,  som lägre spelarlöner, betonar han.

Lagom till SHL:s andra halvlek ansluter en kanadensisk forward, Carter Ashton, närmast från KHL. Leksand har tidigare släppt iväg två spelare och enligt Hedblom förändrar förvärvet av Ashton inte den totala kostnadsdelen.

Leksand har erhållit cirka sju miljoner kronor av RF:s krisstöd men Hedblom förnekar att bidraget använts för att säkra Ashtons namnunderskrift för resten av säsongen.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.