Över 100 covidfall i SHL-klubbarna

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Genom att förlänga grundserien frigörs utrymme för att spela ikapp flyttade matcher i hockeyeliten
Annons

 

 

 

 

 

Grundseriens avslutande två omgångar avgörs 23 mars, omgång 51 och 25 mars, omgång 52. Enligt ordinarie spelschema skulle den sista omgången ha avgjorts 11 mars.

Idrottens Affärer har i flera artiklar uppmärksammat Hemlins svårigheter att finna en plan för säsongens genomförande. Genom att förlänga grundserien frigörs utrymme för att spela ikapp flyttade matcher.

De ändringar som nu presenterats är preliminära att och Johan Hemlin säger att SHL även fortsättningsvis tvingas vara flexibla för uppdateringar.

-Det är en historisk säsong till följd av de utmaningar som vi ställts inför på grund av pandemin. Tack vara bra samarbete inom ligan har vi nu en plan för hur säsongen ska avslutas, säger Johan Hemlin till SHL:s hemsida.

Datum för SM-slutspelet med play in kommer att presenteras senare. Play in, lag 7-10,  avgörs i bäst av tre matcher, SM-kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i bäst av sju matcher.

Säsongen 2019-2020 fick avbrytas i förtid på grund av corona-utbrottet. Något mästarlag korades inte. Kvalet till SHL mellan Björklöven och Modo avbröts, och ingen uppflyttning ägde rum.

Vid flera tillfällen den här säsongen har röster höjts från såväl klubbdirektörer som tränare att nuvarande säsong borde avbrytas eller helt ställas in. Nu betonar Johan Hemlin att enigheten är stor över att slutföra säsongen .

-Vi hade i höstas ligastart enligt programmet. Det var ett strategiskt val, i syfte att skapa utrymme/tid för att kunna flytta fram matcher vid behov, något som vi nu utnyttjar, avslutar Johan Hemlin.

Allsvenskan i fotboll kunde säsongen 2021 genomföras enligt uppgjort spelschema. Corona utbrotten var få och inga matcher behövdes flytta fram. Endast ett möte, Helsingborg-Djurgården, bar coronastämpel då hemmalaget hade smitta föreningen. Matchen spelades med hemmaseger som följd.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

De står mot varandra. Amerikanska impopulära ägarefamiljen Kroenke och svenske Spotifygrundaren Daniel Ek med stora sympatier hos många tusen fans.

Båda parter vill skapa intrycket att de inte kommer att ge sig.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Idag finns det enbart tio procent kvinnliga ledare i den svenska OS-truppen. Det har SOK beslutat att ändra på.Ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor är skapat, 20 kvinnor är utvalda. Till sommar-OS i Los Angeles 2028 och vinter-OS 2030 ska andelen kvinnliga tränare vara 35 procent.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

– Vi är glada över att få visa upp nya Champions League för världen, säger Nadine Kessler, damansvarig hos Uefa.

Det kan hon säg nu.hon tar stöd av Uefas beslut att Världens största damturnering kommer att få ett rejält ekonomiskt lyft efter att Uefa presenterat en ny ekonomisk modell på 24 miljoner euro, cirka 243 miljoner kronor.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Säsongen 20/21 har skakat om SHL både sportsligt och inte minst ekonomiskt. Fast kanske inte riktigt så illa som många tror.

-  Pandemin har förstås varit ett hårt slag. Men gjort mindre ont penningmässigt än vad många faktiskt tror, säger Anders Mäki som har en 20-årig bakgrund som sportchef, vd och klubbdirektör i Linköping HC.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.