Över 100 covidfall i SHL-klubbarna

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Genom att förlänga grundserien frigörs utrymme för att spela ikapp flyttade matcher i hockeyeliten

 

 

 

 

 

Grundseriens avslutande två omgångar avgörs 23 mars, omgång 51 och 25 mars, omgång 52. Enligt ordinarie spelschema skulle den sista omgången ha avgjorts 11 mars.

Idrottens Affärer har i flera artiklar uppmärksammat Hemlins svårigheter att finna en plan för säsongens genomförande. Genom att förlänga grundserien frigörs utrymme för att spela ikapp flyttade matcher.

De ändringar som nu presenterats är preliminära att och Johan Hemlin säger att SHL även fortsättningsvis tvingas vara flexibla för uppdateringar.

-Det är en historisk säsong till följd av de utmaningar som vi ställts inför på grund av pandemin. Tack vara bra samarbete inom ligan har vi nu en plan för hur säsongen ska avslutas, säger Johan Hemlin till SHL:s hemsida.

Datum för SM-slutspelet med play in kommer att presenteras senare. Play in, lag 7-10,  avgörs i bäst av tre matcher, SM-kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i bäst av sju matcher.

Säsongen 2019-2020 fick avbrytas i förtid på grund av corona-utbrottet. Något mästarlag korades inte. Kvalet till SHL mellan Björklöven och Modo avbröts, och ingen uppflyttning ägde rum.

Vid flera tillfällen den här säsongen har röster höjts från såväl klubbdirektörer som tränare att nuvarande säsong borde avbrytas eller helt ställas in. Nu betonar Johan Hemlin att enigheten är stor över att slutföra säsongen .

-Vi hade i höstas ligastart enligt programmet. Det var ett strategiskt val, i syfte att skapa utrymme/tid för att kunna flytta fram matcher vid behov, något som vi nu utnyttjar, avslutar Johan Hemlin.

Allsvenskan i fotboll kunde säsongen 2021 genomföras enligt uppgjort spelschema. Corona utbrotten var få och inga matcher behövdes flytta fram. Endast ett möte, Helsingborg-Djurgården, bar coronastämpel då hemmalaget hade smitta föreningen. Matchen spelades med hemmaseger som följd.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.