Över 100 covidfall i SHL-klubbarna

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Genom att förlänga grundserien frigörs utrymme för att spela ikapp flyttade matcher i hockeyeliten
Annons

 

 

 

 

 

Grundseriens avslutande två omgångar avgörs 23 mars, omgång 51 och 25 mars, omgång 52. Enligt ordinarie spelschema skulle den sista omgången ha avgjorts 11 mars.

Idrottens Affärer har i flera artiklar uppmärksammat Hemlins svårigheter att finna en plan för säsongens genomförande. Genom att förlänga grundserien frigörs utrymme för att spela ikapp flyttade matcher.

De ändringar som nu presenterats är preliminära att och Johan Hemlin säger att SHL även fortsättningsvis tvingas vara flexibla för uppdateringar.

-Det är en historisk säsong till följd av de utmaningar som vi ställts inför på grund av pandemin. Tack vara bra samarbete inom ligan har vi nu en plan för hur säsongen ska avslutas, säger Johan Hemlin till SHL:s hemsida.

Datum för SM-slutspelet med play in kommer att presenteras senare. Play in, lag 7-10,  avgörs i bäst av tre matcher, SM-kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i bäst av sju matcher.

Säsongen 2019-2020 fick avbrytas i förtid på grund av corona-utbrottet. Något mästarlag korades inte. Kvalet till SHL mellan Björklöven och Modo avbröts, och ingen uppflyttning ägde rum.

Vid flera tillfällen den här säsongen har röster höjts från såväl klubbdirektörer som tränare att nuvarande säsong borde avbrytas eller helt ställas in. Nu betonar Johan Hemlin att enigheten är stor över att slutföra säsongen .

-Vi hade i höstas ligastart enligt programmet. Det var ett strategiskt val, i syfte att skapa utrymme/tid för att kunna flytta fram matcher vid behov, något som vi nu utnyttjar, avslutar Johan Hemlin.

Allsvenskan i fotboll kunde säsongen 2021 genomföras enligt uppgjort spelschema. Corona utbrotten var få och inga matcher behövdes flytta fram. Endast ett möte, Helsingborg-Djurgården, bar coronastämpel då hemmalaget hade smitta föreningen. Matchen spelades med hemmaseger som följd.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.