Utmärkt initiativ i Jönköping

RF-SISU Småland och Jönköpings Idrottsallians, i samverkan med Jönköpings kommuns kultur- och fritidsförvaltning tar ett föredömligt initiativ som borde kopieras på flera håll i Sverige 

Den 3 februari genomförs Idrottsforum Jönköping för tredje gången. Digitalt denna gång. Totalt 90 personer deltar och de ska diskutera den lokala idrotten tillsammans med kommunpolitiker.

Idrottsforum är den goda dialogen om den lokala idrotten. Företrädare för kommunens idrottsföreningar (ledare, aktiva, funktionärer) möter politiker från de partier som är representerade i kommunfullmäktige. 

2021 är det tredje gången som Jönköpings kommuns idrottsföreningar får möjligheten att tillsammans politiker diskutera förutsättningarna för den lokala idrotten. Dialogerna kommer att genomföras utifrån fyra diskussionsämnen:

Corona. Konsekvenser av Corona på kort och lång sikt för föreningslivet? Vilket stöd behövs för att återuppbygga verksamhet?

Elitidrott. Vilket behov av stöd finns för den lokala elitidrotten? Är det viktigt att satsa på elitidrott för en kommun? I så fall varför?

Idrott hela livet. Vilket stöd behöver föreningslivet för att uppnå målet - Idrott hela livet? Hur får vi bredden av ungdomar att stanna i föreningsverksamhet även efter tonåren?

Anläggning. Långsiktig plan för kommunala idrottsanläggningar. Vilka är de största behoven de närmsta fem åren? På ännu längre sikt 10 år – vad behöver utvecklas?

90 personer från idrottsföreningar och idrottsförbund är anmälda till Idrottsforum. Flera kommunalråd deltar.

¬¬- Idrottsforum är ett utmärkt sätt för det samlade föreningslivet att påvisa nyttan av, och behoven för, den lokala föreningsidrotten, säger Calle Tollén, ordförande i Jönköpings Idrottsallians.

Henrik Andersson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Roger Ödebrink, ordförande i RF-SISU Småland, är inne på samma linje:

¬¬- Att kommunens beslutsfattare, tillsammans med RF-SISU Småland och Idrottsalliansen, kan möta idrottsföreningarna på det här direkta sättet skapar förståelse och ger nya influenser. Ett fint exempel är att på föregående Idrottsforum fångade vi idén om att kommunens arbetslag skulle kunna stötta ideella föreningar med punktinsatser. Den möjligheten finns nu från och med mars i år, berättar Henrik Andersson.

Idrottsforum Jönköping arrangeras av RF-SISU Småland och Jönköpings Idrottsallians, i samverkan med Jönköpings kommun, kultur- och fritidsförvaltningen.

 

 

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.