Utmärkt initiativ i Jönköping

RF-SISU Småland och Jönköpings Idrottsallians, i samverkan med Jönköpings kommuns kultur- och fritidsförvaltning tar ett föredömligt initiativ som borde kopieras på flera håll i Sverige 

Den 3 februari genomförs Idrottsforum Jönköping för tredje gången. Digitalt denna gång. Totalt 90 personer deltar och de ska diskutera den lokala idrotten tillsammans med kommunpolitiker.

Annons

Idrottsforum är den goda dialogen om den lokala idrotten. Företrädare för kommunens idrottsföreningar (ledare, aktiva, funktionärer) möter politiker från de partier som är representerade i kommunfullmäktige. 

2021 är det tredje gången som Jönköpings kommuns idrottsföreningar får möjligheten att tillsammans politiker diskutera förutsättningarna för den lokala idrotten. Dialogerna kommer att genomföras utifrån fyra diskussionsämnen:

Corona. Konsekvenser av Corona på kort och lång sikt för föreningslivet? Vilket stöd behövs för att återuppbygga verksamhet?

Elitidrott. Vilket behov av stöd finns för den lokala elitidrotten? Är det viktigt att satsa på elitidrott för en kommun? I så fall varför?

Idrott hela livet. Vilket stöd behöver föreningslivet för att uppnå målet - Idrott hela livet? Hur får vi bredden av ungdomar att stanna i föreningsverksamhet även efter tonåren?

Anläggning. Långsiktig plan för kommunala idrottsanläggningar. Vilka är de största behoven de närmsta fem åren? På ännu längre sikt 10 år – vad behöver utvecklas?

90 personer från idrottsföreningar och idrottsförbund är anmälda till Idrottsforum. Flera kommunalråd deltar.

¬¬- Idrottsforum är ett utmärkt sätt för det samlade föreningslivet att påvisa nyttan av, och behoven för, den lokala föreningsidrotten, säger Calle Tollén, ordförande i Jönköpings Idrottsallians.

Henrik Andersson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Roger Ödebrink, ordförande i RF-SISU Småland, är inne på samma linje:

¬¬- Att kommunens beslutsfattare, tillsammans med RF-SISU Småland och Idrottsalliansen, kan möta idrottsföreningarna på det här direkta sättet skapar förståelse och ger nya influenser. Ett fint exempel är att på föregående Idrottsforum fångade vi idén om att kommunens arbetslag skulle kunna stötta ideella föreningar med punktinsatser. Den möjligheten finns nu från och med mars i år, berättar Henrik Andersson.

Idrottsforum Jönköping arrangeras av RF-SISU Småland och Jönköpings Idrottsallians, i samverkan med Jönköpings kommun, kultur- och fritidsförvaltningen.

 

 

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Discovery värvar två före detta friidrottsstjärnor till rollerna som expertkommentatorer vid OS i Tokyo i sommar. Carolina Klüft och Michel Tornéus har skrivit på avtal och de ska jobba ihop med bl a programledaren Jonas Karlsson.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.