Utmärkt initiativ i Jönköping

RF-SISU Småland och Jönköpings Idrottsallians, i samverkan med Jönköpings kommuns kultur- och fritidsförvaltning tar ett föredömligt initiativ som borde kopieras på flera håll i Sverige 

Den 3 februari genomförs Idrottsforum Jönköping för tredje gången. Digitalt denna gång. Totalt 90 personer deltar och de ska diskutera den lokala idrotten tillsammans med kommunpolitiker.

Idrottsforum är den goda dialogen om den lokala idrotten. Företrädare för kommunens idrottsföreningar (ledare, aktiva, funktionärer) möter politiker från de partier som är representerade i kommunfullmäktige. 

2021 är det tredje gången som Jönköpings kommuns idrottsföreningar får möjligheten att tillsammans politiker diskutera förutsättningarna för den lokala idrotten. Dialogerna kommer att genomföras utifrån fyra diskussionsämnen:

Corona. Konsekvenser av Corona på kort och lång sikt för föreningslivet? Vilket stöd behövs för att återuppbygga verksamhet?

Elitidrott. Vilket behov av stöd finns för den lokala elitidrotten? Är det viktigt att satsa på elitidrott för en kommun? I så fall varför?

Idrott hela livet. Vilket stöd behöver föreningslivet för att uppnå målet - Idrott hela livet? Hur får vi bredden av ungdomar att stanna i föreningsverksamhet även efter tonåren?

Anläggning. Långsiktig plan för kommunala idrottsanläggningar. Vilka är de största behoven de närmsta fem åren? På ännu längre sikt 10 år – vad behöver utvecklas?

90 personer från idrottsföreningar och idrottsförbund är anmälda till Idrottsforum. Flera kommunalråd deltar.

¬¬- Idrottsforum är ett utmärkt sätt för det samlade föreningslivet att påvisa nyttan av, och behoven för, den lokala föreningsidrotten, säger Calle Tollén, ordförande i Jönköpings Idrottsallians.

Henrik Andersson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Roger Ödebrink, ordförande i RF-SISU Småland, är inne på samma linje:

¬¬- Att kommunens beslutsfattare, tillsammans med RF-SISU Småland och Idrottsalliansen, kan möta idrottsföreningarna på det här direkta sättet skapar förståelse och ger nya influenser. Ett fint exempel är att på föregående Idrottsforum fångade vi idén om att kommunens arbetslag skulle kunna stötta ideella föreningar med punktinsatser. Den möjligheten finns nu från och med mars i år, berättar Henrik Andersson.

Idrottsforum Jönköping arrangeras av RF-SISU Småland och Jönköpings Idrottsallians, i samverkan med Jönköpings kommun, kultur- och fritidsförvaltningen.

 

 

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.