Dags för första motionsloppet

Lördagens KfS Kungsholmen Runt i Stockholm innebär att alla motionslöpare kan andas morgonluft igen.Det är det första av de stora stadsloppen som är tillbaka efter ett och ett halv års pandemistopp. I Göteborg växer dessutom förhoppningar om ett Göteborgsvarv den 11 september.

Lördagens KfS Kungsholmen Runt i Stockholm innebär att alla motionslöpare kan andas morgonluft igen.Det är det första av de stora stadsloppen som är tillbaka efter ett och ett halv års pandemistopp. I Göteborg växer dessutom om ett Göteborgsvarv den 11 september.

Kungsholmen Runt är pandemianpassad med en bana som vänder efter fem kilometer längs med vattnet, från Rålambshovsparken via Stadshuset bort ill Hornsbergs Strand och tillbaka. Maximalt 900 löpare släpps iväg i två omgångar.  

I Göteborg pågår förberedelserna  för Göteborgsvarvet igen den 11 septembert. Ett genomförande bygger mycket på förhoppningar. 35 000 löpare är anmälda! sig.

– Vår målsättning är att kunna få ut alla på banan, säger Martin Bergman, chef för Göteborgs friidrottsförbund till GP..

Ovissheten har plågat arrangören av Göteborgsvarvet länge. Ingen vet vilka restriktioner somgäller den 11 september. Regeringen planerar att införa ”nivå 4” i lättnaderna av restriktionerna någon gång i september, men det bygger på en bra bild av Coronan i Sverige. Med sämre prognos då ka man glömma ett Varv.

– Vi tror fortfarande på att man kommer att lätta på restriktionerna till nivå fyra lagom till Varvet. Det är vår huvudhypotes, så vi jobbar mot ett fullskaligt lopp, säger Martin Bergman.

ANNONS

Nivå fyra innebär att deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster tas bort.

– Då är det egentligen bara att tuta och köra, konstaterar Bergman.

Det innebär nivå tre och i Göteborg skulle det betyda att max 900 personer får samlas i start- och målområdena och at arrangören kan slussa både löpare och åskådare för att undvika folksamlingar vid start och mål. 

löparna att bege sig ur evenemangsområdet så att vi kan fylla på med fler som går i mål, säger Bergman.

Enligt honom har 34 500 löpare anmält sig till Göteborgsvarvet, och ännu återstår en månad innan loppet. Arrangören räknar med att uppemot 40 000 löpare till slut kommer att springa de 21 kilometerna.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.