Dags för första motionsloppet

Lördagens KfS Kungsholmen Runt i Stockholm innebär att alla motionslöpare kan andas morgonluft igen.Det är det första av de stora stadsloppen som är tillbaka efter ett och ett halv års pandemistopp. I Göteborg växer dessutom förhoppningar om ett Göteborgsvarv den 11 september.

Lördagens KfS Kungsholmen Runt i Stockholm innebär att alla motionslöpare kan andas morgonluft igen.Det är det första av de stora stadsloppen som är tillbaka efter ett och ett halv års pandemistopp. I Göteborg växer dessutom om ett Göteborgsvarv den 11 september.

Kungsholmen Runt är pandemianpassad med en bana som vänder efter fem kilometer längs med vattnet, från Rålambshovsparken via Stadshuset bort ill Hornsbergs Strand och tillbaka. Maximalt 900 löpare släpps iväg i två omgångar.  

I Göteborg pågår förberedelserna  för Göteborgsvarvet igen den 11 septembert. Ett genomförande bygger mycket på förhoppningar. 35 000 löpare är anmälda! sig.

– Vår målsättning är att kunna få ut alla på banan, säger Martin Bergman, chef för Göteborgs friidrottsförbund till GP..

Ovissheten har plågat arrangören av Göteborgsvarvet länge. Ingen vet vilka restriktioner somgäller den 11 september. Regeringen planerar att införa ”nivå 4” i lättnaderna av restriktionerna någon gång i september, men det bygger på en bra bild av Coronan i Sverige. Med sämre prognos då ka man glömma ett Varv.

– Vi tror fortfarande på att man kommer att lätta på restriktionerna till nivå fyra lagom till Varvet. Det är vår huvudhypotes, så vi jobbar mot ett fullskaligt lopp, säger Martin Bergman.

ANNONS

Nivå fyra innebär att deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster tas bort.

– Då är det egentligen bara att tuta och köra, konstaterar Bergman.

Det innebär nivå tre och i Göteborg skulle det betyda att max 900 personer får samlas i start- och målområdena och at arrangören kan slussa både löpare och åskådare för att undvika folksamlingar vid start och mål. 

löparna att bege sig ur evenemangsområdet så att vi kan fylla på med fler som går i mål, säger Bergman.

Enligt honom har 34 500 löpare anmält sig till Göteborgsvarvet, och ännu återstår en månad innan loppet. Arrangören räknar med att uppemot 40 000 löpare till slut kommer att springa de 21 kilometerna.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.