Unikt handbollsår med två världsmästerskap

Idrott anno 2021. Tiderna förändras och det sker ständigt och jämnt. Stora arrangemang genomförs i bolagsform. Nu  står Handbollen inför ett unikt år. Handbolls-VM 2023 ska arrangeras i Sverige för både herrar och damer.

Herlandslaget har stolta traditioner att försvara.

 Herrarnas VM är ett samverkansprojekt med Polen och spelas 12-29 januari 2023. Damernas VM arrangeras ihop med Danmark och Norge och spelas 30 november till 17 december 2023.

Goda erarenheter av bolagsform

 Allt sedan herrarnas VM 2011 organiserar Svenska Handbollsförbundet mästerskap i aktiebolagsform. Så blir det även för kommande VM 2023. Med Handbolls-VM 2023 Sverige AB är det för fjärde gången. Här ingår sportens ledande beslutsfattare tillsammans med företrädare för partners.

 Som VD för Handbolls-VM 2023 Sverige AB har Krister Bergström tillsatts. Krister var även VD för Handbolls-EM 2020 AB och har under det senaste året varit affärsutvecklingschef i Svenska Handbollslandslaget AB.

Alla i bolaget

 Bolagets styrelse består av följande ledamöter;

Stefan Lövgren, styrelseordförande och VD Svenska Handbollslandslaget AB

Christian Albinsson, ledamot och partner Oh My AB

Peter Gentzel, ledamot och VD Svensk Elithandboll AB

Maria Dalmalm, ledamot och VP Controlling & Strategic Development Vattenfall AB

Katarina Bonde, ledamot och Marketing Lead Sweden, TietoEVRY AB

Ragnar Lindqvist, ledamot och advokat Ragnar Lindqvist Advokat AB

Teresa Utkovic, ledamot och VD Human IT Väst AB

Robert Wedberg, ledamot och Generalsekreterare Svenska Handbollsförbundet

Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

Ordförande en f d kanoniär

Stefan Lövgren, själv en kanoniär under de aktiva åren och i dag ordförande i VM-bolaget, kommenterar arbetet som nu pågår:

- Ännu en gång får vi möjlighet att visa upp Sverige som värdnation av stora handbollsmästerskap. I januari 2023 är det herrarna och i december samma år så genomförs damernas VM i Sverige. Att fortsätta bygga på den framgång vi har inom svensk handboll och få manifestera på detta sätt med två mästerskap under ett år är helt unikt 

 I herrarnas VM 2023 spelas grupperna i Göteborg, Malmö, Jönköping, Kristianstad och Stockholm. Städerna och arenorna har inte formellt godkänts av IHF. Ett godkännande kommer först när IHF besökt städerna och arenorna – vilket kommer att ske under hösten 2021. Det svenska laget kommer att spela i Göteborg både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round).

Finalspel i i Tele2 Arena

Regerande mästarna Danmark  spelar sina matcher i Malmö, både under det första och det andra gruppspelet. Även Jönköping och Kristianstad blir värdstäder för varsitt gruppspel . Vilka lag som spelar där, avgörs efter play-offkval och lottningen som sker 2 juli 2022.

Från Jönköping och Kristianstad går tre lag per grupp för vidare till spel i Göteborg respektive Malmö. Därifrån tar sig två lag per grupp till Stockholm för kvartsfinaler.

Finalveckan avgörs i Stockholm och i Tele2 Arena där det bjöds på en fantastisk upplevelse under finalhelgen vid EM 2020. I Stockholm spelas två kvartsfinaler, en semifinal, placeringsmatcher 5–8, bronsmatchen och den stora VM-finalen. Totalt nio troligern rafflande matcher. Finalen i VM 2023 avgörs29 januari 2023.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.