Unikt handbollsår med två världsmästerskap

Idrott anno 2021. Tiderna förändras och det sker ständigt och jämnt. Stora arrangemang genomförs i bolagsform. Nu  står Handbollen inför ett unikt år. Handbolls-VM 2023 ska arrangeras i Sverige för både herrar och damer.

Herlandslaget har stolta traditioner att försvara.

 Herrarnas VM är ett samverkansprojekt med Polen och spelas 12-29 januari 2023. Damernas VM arrangeras ihop med Danmark och Norge och spelas 30 november till 17 december 2023.

Goda erarenheter av bolagsform

 Allt sedan herrarnas VM 2011 organiserar Svenska Handbollsförbundet mästerskap i aktiebolagsform. Så blir det även för kommande VM 2023. Med Handbolls-VM 2023 Sverige AB är det för fjärde gången. Här ingår sportens ledande beslutsfattare tillsammans med företrädare för partners.

 Som VD för Handbolls-VM 2023 Sverige AB har Krister Bergström tillsatts. Krister var även VD för Handbolls-EM 2020 AB och har under det senaste året varit affärsutvecklingschef i Svenska Handbollslandslaget AB.

Alla i bolaget

 Bolagets styrelse består av följande ledamöter;

Stefan Lövgren, styrelseordförande och VD Svenska Handbollslandslaget AB

Christian Albinsson, ledamot och partner Oh My AB

Peter Gentzel, ledamot och VD Svensk Elithandboll AB

Maria Dalmalm, ledamot och VP Controlling & Strategic Development Vattenfall AB

Katarina Bonde, ledamot och Marketing Lead Sweden, TietoEVRY AB

Ragnar Lindqvist, ledamot och advokat Ragnar Lindqvist Advokat AB

Teresa Utkovic, ledamot och VD Human IT Väst AB

Robert Wedberg, ledamot och Generalsekreterare Svenska Handbollsförbundet

Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

Ordförande en f d kanoniär

Stefan Lövgren, själv en kanoniär under de aktiva åren och i dag ordförande i VM-bolaget, kommenterar arbetet som nu pågår:

- Ännu en gång får vi möjlighet att visa upp Sverige som värdnation av stora handbollsmästerskap. I januari 2023 är det herrarna och i december samma år så genomförs damernas VM i Sverige. Att fortsätta bygga på den framgång vi har inom svensk handboll och få manifestera på detta sätt med två mästerskap under ett år är helt unikt 

 I herrarnas VM 2023 spelas grupperna i Göteborg, Malmö, Jönköping, Kristianstad och Stockholm. Städerna och arenorna har inte formellt godkänts av IHF. Ett godkännande kommer först när IHF besökt städerna och arenorna – vilket kommer att ske under hösten 2021. Det svenska laget kommer att spela i Göteborg både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round).

Finalspel i i Tele2 Arena

Regerande mästarna Danmark  spelar sina matcher i Malmö, både under det första och det andra gruppspelet. Även Jönköping och Kristianstad blir värdstäder för varsitt gruppspel . Vilka lag som spelar där, avgörs efter play-offkval och lottningen som sker 2 juli 2022.

Från Jönköping och Kristianstad går tre lag per grupp för vidare till spel i Göteborg respektive Malmö. Därifrån tar sig två lag per grupp till Stockholm för kvartsfinaler.

Finalveckan avgörs i Stockholm och i Tele2 Arena där det bjöds på en fantastisk upplevelse under finalhelgen vid EM 2020. I Stockholm spelas två kvartsfinaler, en semifinal, placeringsmatcher 5–8, bronsmatchen och den stora VM-finalen. Totalt nio troligern rafflande matcher. Finalen i VM 2023 avgörs29 januari 2023.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.