Unikt handbollsår med två världsmästerskap

Idrott anno 2021. Tiderna förändras och det sker ständigt och jämnt. Stora arrangemang genomförs i bolagsform. Nu  står Handbollen inför ett unikt år. Handbolls-VM 2023 ska arrangeras i Sverige för både herrar och damer.

Herlandslaget har stolta traditioner att försvara.

 Herrarnas VM är ett samverkansprojekt med Polen och spelas 12-29 januari 2023. Damernas VM arrangeras ihop med Danmark och Norge och spelas 30 november till 17 december 2023.

Goda erarenheter av bolagsform

 Allt sedan herrarnas VM 2011 organiserar Svenska Handbollsförbundet mästerskap i aktiebolagsform. Så blir det även för kommande VM 2023. Med Handbolls-VM 2023 Sverige AB är det för fjärde gången. Här ingår sportens ledande beslutsfattare tillsammans med företrädare för partners.

 Som VD för Handbolls-VM 2023 Sverige AB har Krister Bergström tillsatts. Krister var även VD för Handbolls-EM 2020 AB och har under det senaste året varit affärsutvecklingschef i Svenska Handbollslandslaget AB.

Alla i bolaget

 Bolagets styrelse består av följande ledamöter;

Stefan Lövgren, styrelseordförande och VD Svenska Handbollslandslaget AB

Christian Albinsson, ledamot och partner Oh My AB

Peter Gentzel, ledamot och VD Svensk Elithandboll AB

Maria Dalmalm, ledamot och VP Controlling & Strategic Development Vattenfall AB

Katarina Bonde, ledamot och Marketing Lead Sweden, TietoEVRY AB

Ragnar Lindqvist, ledamot och advokat Ragnar Lindqvist Advokat AB

Teresa Utkovic, ledamot och VD Human IT Väst AB

Robert Wedberg, ledamot och Generalsekreterare Svenska Handbollsförbundet

Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

Ordförande en f d kanoniär

Stefan Lövgren, själv en kanoniär under de aktiva åren och i dag ordförande i VM-bolaget, kommenterar arbetet som nu pågår:

- Ännu en gång får vi möjlighet att visa upp Sverige som värdnation av stora handbollsmästerskap. I januari 2023 är det herrarna och i december samma år så genomförs damernas VM i Sverige. Att fortsätta bygga på den framgång vi har inom svensk handboll och få manifestera på detta sätt med två mästerskap under ett år är helt unikt 

 I herrarnas VM 2023 spelas grupperna i Göteborg, Malmö, Jönköping, Kristianstad och Stockholm. Städerna och arenorna har inte formellt godkänts av IHF. Ett godkännande kommer först när IHF besökt städerna och arenorna – vilket kommer att ske under hösten 2021. Det svenska laget kommer att spela i Göteborg både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round).

Finalspel i i Tele2 Arena

Regerande mästarna Danmark  spelar sina matcher i Malmö, både under det första och det andra gruppspelet. Även Jönköping och Kristianstad blir värdstäder för varsitt gruppspel . Vilka lag som spelar där, avgörs efter play-offkval och lottningen som sker 2 juli 2022.

Från Jönköping och Kristianstad går tre lag per grupp för vidare till spel i Göteborg respektive Malmö. Därifrån tar sig två lag per grupp till Stockholm för kvartsfinaler.

Finalveckan avgörs i Stockholm och i Tele2 Arena där det bjöds på en fantastisk upplevelse under finalhelgen vid EM 2020. I Stockholm spelas två kvartsfinaler, en semifinal, placeringsmatcher 5–8, bronsmatchen och den stora VM-finalen. Totalt nio troligern rafflande matcher. Finalen i VM 2023 avgörs29 januari 2023.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.