"Bättre än vad vi förväntade oss"

I Båstad sitter tennisgeneralen Christer Hult och sammanfattart årets Nordea Open. Han är väldigt nöjd trots en tuff sommar.

- Jag är mycket nöjd. Vi har lyckats göra både åskådare och sponsorer belåtna. Trots omständigheterna har evenemanget överträffat våra egna förväntningar.

Nästan 17 000 besökte de 13 tävlingsdagarna.

- Restriktionerna var att vi endast fick släppa in 1300 sittande gäster per dag. Efterfrågan på biljetter var enorm och ett normalt år så hade vi nog slagit publikrekord, förutom 2011 förstås då Söderling vann. Många valde att åka till Båstad vilket märktes på trycket på ortens restauranger. Härligt, tycker vi i staben för vi visste egentligen vad vi kunde hoppas på ett sådant här år.

4 miljoner TV-tittare

Ett normalt år lockar turneringen betydligt fler åskådare. Då kan det vara runt 60 000 besökare totalt under två veckor. 

Christer Hults andra glädjeämne är exponeringen globalt och i Europa. Nordea Open har i år fått extrem mycket tv-tid och då ser han behållningen både från linjär tv och streaming.

- Det är rekord, gott och väl. Ute i Europa gäller en fyrdubbling i antal sändningstimmar och totalt handlar det om 4 miljoner TV-tittare som har följt matcherna i 2.594 timmar.

- Det här är naturligtvis jättepositivt för Sverige, Båstad och tennis. Jag tolkar det som att tennisintresset har ökat markant.

Affärsnyttan god

Nordea Open har fem framträdande huvudsponsorer utöver Nordea som titelsponsor; Porsche, Eleda, Emirates, Elite Hotels och Betway.

-Vi har långa avtal med en majoritet av dem, och det är ju helt klart att det känns det bra att presentera de här siffrorna när vi nu utvärderar evenemanget. Jag hoppas verkligen att våra partners ser affärsnyttan och i kombination med exponeringen att investeringen i evenemanget har betalat sig.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.