"Bättre än vad vi förväntade oss"

I Båstad sitter tennisgeneralen Christer Hult och sammanfattart årets Nordea Open. Han är väldigt nöjd trots en tuff sommar.

- Jag är mycket nöjd. Vi har lyckats göra både åskådare och sponsorer belåtna. Trots omständigheterna har evenemanget överträffat våra egna förväntningar.

Nästan 17 000 besökte de 13 tävlingsdagarna.

- Restriktionerna var att vi endast fick släppa in 1300 sittande gäster per dag. Efterfrågan på biljetter var enorm och ett normalt år så hade vi nog slagit publikrekord, förutom 2011 förstås då Söderling vann. Många valde att åka till Båstad vilket märktes på trycket på ortens restauranger. Härligt, tycker vi i staben för vi visste egentligen vad vi kunde hoppas på ett sådant här år.

4 miljoner TV-tittare

Ett normalt år lockar turneringen betydligt fler åskådare. Då kan det vara runt 60 000 besökare totalt under två veckor. 

Christer Hults andra glädjeämne är exponeringen globalt och i Europa. Nordea Open har i år fått extrem mycket tv-tid och då ser han behållningen både från linjär tv och streaming.

- Det är rekord, gott och väl. Ute i Europa gäller en fyrdubbling i antal sändningstimmar och totalt handlar det om 4 miljoner TV-tittare som har följt matcherna i 2.594 timmar.

- Det här är naturligtvis jättepositivt för Sverige, Båstad och tennis. Jag tolkar det som att tennisintresset har ökat markant.

Affärsnyttan god

Nordea Open har fem framträdande huvudsponsorer utöver Nordea som titelsponsor; Porsche, Eleda, Emirates, Elite Hotels och Betway.

-Vi har långa avtal med en majoritet av dem, och det är ju helt klart att det känns det bra att presentera de här siffrorna när vi nu utvärderar evenemanget. Jag hoppas verkligen att våra partners ser affärsnyttan och i kombination med exponeringen att investeringen i evenemanget har betalat sig.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Stopp på miljon-utbetalningar. Matvarujätten Ica har under flera år sponsrat fotbollförbundets projekt “Alla är olika – olika är bra” med stora summor pengar. Men efter SVT:s avslöjanden  har  företaget nu tagit beslutet att stoppa utbetalningarna till dess att den oberoende utredningen visar fakta.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.