"Bättre än vad vi förväntade oss"

I Båstad sitter tennisgeneralen Christer Hult och sammanfattart årets Nordea Open. Han är väldigt nöjd trots en tuff sommar.

- Jag är mycket nöjd. Vi har lyckats göra både åskådare och sponsorer belåtna. Trots omständigheterna har evenemanget överträffat våra egna förväntningar.

Nästan 17 000 besökte de 13 tävlingsdagarna.

- Restriktionerna var att vi endast fick släppa in 1300 sittande gäster per dag. Efterfrågan på biljetter var enorm och ett normalt år så hade vi nog slagit publikrekord, förutom 2011 förstås då Söderling vann. Många valde att åka till Båstad vilket märktes på trycket på ortens restauranger. Härligt, tycker vi i staben för vi visste egentligen vad vi kunde hoppas på ett sådant här år.

4 miljoner TV-tittare

Ett normalt år lockar turneringen betydligt fler åskådare. Då kan det vara runt 60 000 besökare totalt under två veckor. 

Christer Hults andra glädjeämne är exponeringen globalt och i Europa. Nordea Open har i år fått extrem mycket tv-tid och då ser han behållningen både från linjär tv och streaming.

- Det är rekord, gott och väl. Ute i Europa gäller en fyrdubbling i antal sändningstimmar och totalt handlar det om 4 miljoner TV-tittare som har följt matcherna i 2.594 timmar.

- Det här är naturligtvis jättepositivt för Sverige, Båstad och tennis. Jag tolkar det som att tennisintresset har ökat markant.

Affärsnyttan god

Nordea Open har fem framträdande huvudsponsorer utöver Nordea som titelsponsor; Porsche, Eleda, Emirates, Elite Hotels och Betway.

-Vi har långa avtal med en majoritet av dem, och det är ju helt klart att det känns det bra att presentera de här siffrorna när vi nu utvärderar evenemanget. Jag hoppas verkligen att våra partners ser affärsnyttan och i kombination med exponeringen att investeringen i evenemanget har betalat sig.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

SM-veckan är etablerad i Sverige, Både vinter och sommar därtill. Nu kommer EM-veckan. Europeiska idrottsmän och kvinnor tävlar i nio olika sporter om medaljer11-21 augusti i München. Grenarna är friidrott, beachvolleyboll, kanot, cykel (BMX freestyle, landsväg och MTB CC), artistisk gymnastik, rodd, klättring, bordtennis och triathlon.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.