Sitter C More i SHL:s knä?

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Supporter- ilska mot Holland

 

 

 

Han är en av många hockeyälskare som kontaktat Idrottens Affärer med anledning av Hollands, 30  år och uppväxt i Toronto, Kanada knytnävsslag mot en försvarslös Styrman som efter matchen fick föras i sjukhus.

Mikael Johansson är också förvånad över medias rapportering av händelsen och disciplinnämndens lama avstängning, fyra matcher, samt drygt 41 000 kronor i böter.

-Jag vill inte se rena slagsmål, med kastade handskar, när jag går på ishockey, allra helst när jag har min dotter med mig. Vad sänder det för signaler?, frågar Mikael Johansson.

Dagens Nyheters TV-krönikör, Johan Croneman, frågar sig samma sak i sin krönika i lördagens tidning.

-När ska misshandel bli tabu inom ishockey, frågar  Croneman och reagerar också på hur C More, sändande TV-kanal, uppfattade situationen. Lena Sundqvist, kommentator på plats, noterade:

-Det hettar till rejält dom två emellan!

I studion konstateras helt kort ”det är fult, det hör inte hemma här”.

Är förklaringen att C More sitter i knät på SHL-organisationen och därför, inte vill/vågar sätta ord på vad hockeysupporters som Mikael Johansson tycker.

Croneman frågar också vad motsvarande straff blir efter ett slagsmål på Friends, Ullevi eller Örjan Vall.. Skulle han eller hon någonsin stå på svensk fotbollsplan igen?

Idrottens Affärer tog tydligt ställning; Jag skrev att Djurgården omedelbart borde bryta kontraktet och skicka Peter Holland till en liga där han får slåss – om det nu finns någon. Själv hävdar han det.

Än mer övertygad blir jag över att Holland är på fel plats när han i Expressen säger, apropå knytnävsattacken, säger: 

-Jag kommer aldrig att be om ursäkt för det, och i nästa mening upprepar att han inte kände till reglerna!

Efter sju raka förluster och plågat av ifrågasättande av både tränare (Barry Smith) och sportchef (Joakim Eriksson) laget sig samman och vann 5-2 i bottenmötet mot nykomlingen Timrå. Det ger hopp om en ljusnande framtid, även om tabelläget fortsatt är mycket prekärt.

”Hemvändaren” Marcus Sörensen stängde matchen med sitt 5-2 mål i tom Timrå-kasse. Han hade också en assist till Djurgården kvittering, 2-2 i första perioden och är en spelare som kan lyfta DIF uppåt i tabellen.

Tabelletta är fortfarande Skellefteå som räddade en poäng på bortais mot Malmö efter 2-2 vid full tid, förlust efter straffar. I Malmö briljerade Marcus Sylvegård, två spelmål och avgörande straff fram till 3-2.

Ny för säsongen i Skellefteå är tränaren Robert Ohlsson, hämtad från Djurgården. Han har garanterat en mer angenäm sits är hans efterträdare på DIF-coachbänk, amerikanen Barry Smith.

 Inte heller sportchefen ”Jocke” Eriksson sitter säkert. På lördagen cirkulerade rykten på sociala medier att ”Jockes” dagar var räknade och att klubbdirektör Thomas Kraft var tvingad att agera.

Triumfen i Timrå borde lugna, i varje fall tillfälligt, alla avgångskrav.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

26 miljoner satsas av en rad företag och institutioner på forskning om fysisk aktivitet och parasport för personer med funktionsnedsättning.  Förhoppningen är att bidra till att öka möjligheterna för personer att bli mer fysiskt aktiva och även gynna paraidrott.

Falun får arrangera skid-VM igen. På onsdagen  tog FIS beslutet att VM i nordiska grenarna tilldelas orten.

Senast det begav sig var 2015 då 281 600 besökare kom till Lugnet för att följa tävlingarna. Då, hade VM-projektet en omsättning på drygt 300 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Två av motorsportens absoluta största klassiker avgörs på samma dag – Monacos Grand Prix och Indianapolis 500, och just där finns två svenskar på startlinjen.

– För racingfansen är det som att fira midsommar och julafton samma helg, säger Rickard Rydell, racingexpert på Viaplay Group.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.