Uppladdning, med hatt, vid Elitloppet!

En sådan här tjusig hatt ska du vara  klädd i om du tillhör de 50 000 besökarna på Elitloppet i helgen. ATG har till en av  Sveriges största publikfester har skapatillsammans med mode-duon Rami Hanna, fotograf, och Julian Hernandez, stylist, en jubileumsversion av evenemangerts starkaste publiksymbol - Hatten.

ATG har tillsammans med mode-duon Rami Hanna, fotograf, och Julian Hernandez, stylist, skapat en jubileumsversion av Elitloppets starkaste publiksymbol - Hatten. Hur många av helgens 50 000 besökare skaffar sig en sådan här?

Utifrån intervjuer med människor inom travet har duon gett ny skepnad åt den rosa hatt som årligen bärs av tusentals besökare under Elitloppet.  

Kärleken till hästen

– Det är otroligt vilken öppen och engagerad värld vi mötts av när vi pratat med människor inom travet. Kärleken till hästen förenar ung som gammal, vilket är något vi försökt fånga både i designen av hatten och genom foto. “With Love” är som ett kärleksbrev från oss och travet, ett sätt att göra travets värld och rika historia tillgänglig för fler, säger fotografen Rami Hanna.

Rami Hanna, fotografen som plåtat allt från kända modevarumärken till supermodeller, och Julian Hernandez, stylisten som stylat tv-produktioner som Idol och Mello till välkända artister, gör sitt första stora gemensamma projekt. Under våren har de intervjuat, träffat och fotograferat människor som arbetar med trav och spel på hästar. 

Utifrån deras berättelser har de gett form åt en rosa hatt, en nytolkning av den rosa hatt som bärs av tusentals besökare under Elitloppet. Hatten har fotograferats i en regelrätt modeplåtning och ställs ut tillsammans med porträtt av människorna som inspirerat till hattens form under utställningen “With Love” på Terminalen c/o Livet vid Slussen i Stockholm torsdag 26 maj.

50 000 med eller utan hatt

– Vi har försökt kapsla och göra vår tolkning av 70 år av travkärlek. Det är första gången jag och Rami jobbar tillsammans i ett så här stort projekt och kanske det märkligaste vi någonsin gjort. , säger stylisten Julian Hernandez. 

Elitloppshelgen på Solvalla lockar normalt 50 000 besökare men de senaste två åren har loppen körts inför tomma läktare till följd av coronapandemin. I år fyller folkfesten 70 år och publiken får åter följa ett av världens största travevenemang på plats.

– Få känner till att ATG, eller AB Trav och galopp som vi heter, ägs av hästsporten. Det känns roligt att porträttera det vi gör genom en ny lins nu, säger Camilla Hasselström, Head of External Communication på ATG.

TV-sändning till 16 länder

Under lördag och söndag följer travfantaster på fyra kontinenter tv-sändningarna från Elitloppshelgen. Tittare och spelare i 16 länder, utöver Sverige, kan se de direktsända tävlingarna från Solvalla.

– Det känns hedersamt att få vara del av den internationella sändningen och guida alla travintresserade ute i världen genom den här festen, säger Peter Andersson som är helgens programledare i ATG® Swedish Racing, ASR.

ASR kan ses via ATG:s samarbetspartners i Australien, Belgien, Danmark, Finland/Åland, Frankrike, Italien, Kanada, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Storbritannien, Sydafrika, Tyskland, Ungern, USA och Österrike.

– Vi vet att de internationella sändningarna under Elitloppshelgen med studio och reporter är uppskattade.

-Att vi nu också får tillbaka den publikinramning som gör Elitloppet unikt i travvärlden känns underbart, säger Ylva Svensson, Head of International på ATG.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.