Armand mot Marcus, vilken kamp!

14 är nominerade. Här är alla aktuella idrottshjältar till det åtråvärda Jerringpriset 2022. Radiosportens utmärkelse till minne av Sven Jerring.

Vvärldens bäste stavhoppare, Armand Duplantis, har en speciell position ocvh lär bli svår att överträffa. Han har både VM-guld och EM-guld runt halsen och är den givne favoriten. Tre världsrekord gör honom ännu större.

Marcus Eriksson utmanar Armand Duplantis

Men där har också racingföraren Marcus Eriksson en del att komma med. Inför 300 000  fanatiska åskådare körde han hem IindyCar. Den andre svensken i historien att lyckas  med den bedriften.

En tjej finns också med i resonemanget. Jonna Sundling erövrade tre OS-medaljer med guldet i sprinten i Peking som det häftigaste loppet.

 

Vid Idrottsgalan i januari utses vinnaren.

Här är alla  kandidater:

Henrik von Eckerman

Världsettan i hästhoppning plockade VM-guld både individuellt och i lagtävlingen.

Nils van der Poel

Han vann två OS-guld på både 5 000 och 10 000 meter. Det blev dessutom ett världsrekord på den senare distansen. Utöver de nämnda insatserna blev det ett VM-guld i allround.

Sandra Näslund

Det var aldrig något snack om saken när hon tog OS-guld. Skicrossgiganten krossade alla och vann dessutom elva av tolv deltävlingar i världscupen.

Marcus Ericsson

300 000 åskådare på plats. Då vann han Indy 500. En storslagen prestation som gav eko i sportvärlden.

Lag Niklas Edin

Det blev till slut ett OS-guld. Tidigare ”bara” silver och brons på de olympiska spelen, men där nöjde de inte sig. Lag Edin tog dessutom hem sitt fjärde raka VM-guld senare.

Ebba Årsjö

Hon tog hem dubbla medaljer, av den ädlaste valören, i sin debut på Paralympics.

Jonna Sundling

Hon klev fram mot alla odds. Trippel OS-medaljör, trots att hon ramlat och skadat sig illa i säsongspremiären.

Sara Hector

Redan inför OS i Peking landade hon flera pallplatser i storslalom i världscupen. Sedan kammade hon hem Sveriges första OS-guld i storslalom sedan 1992.

Walter Wallberg

Sveriges första OS-medaljör i Peking i år. Han chockade alla när han plockade guld i puckeplist.

Damstafettlaget, skidskytte

Guldet var historiskt. Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg och Elvira Öberg imponerade och tog hem ett OS-guld i skidskyttestafetten.

Handbollslandslaget, herrar

Det tog 20 år. Sedan blev Sverige EM-mästare igen. Handbollslandslaget, lett av Jim Gottfridsson, tågade hela vägen fram till trofén.

Sarah Sjöström, simning

Hon har haft sina skadebekymmer. Armbågen har länge krånglat. Men vad gör det? Två VM–guld i Budapest, 50 meter fjäril och 50 meter frisim.

Kristian Karlsson och Mattias Falck, pingis

De plockade VM–guld och EM–guld i dubbel. Efter stora prestationer mot kinesiskt högklassigt motstånd så var medaljerna ett faktum.

Armand Duplantis, stavhopp

Ja, hur mycket behöver man säga om Armand Duplantis egentligen? Världens bäste stavhoppare. VM–guld inomhus och utomhus under det senaste året. Dessutom ett EM-guld och tre nya världsrekord.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.