Entusiastiskt par inför Idrottsgalan

Det har blivit dags att summera framgångarna från det gångna idrottsåret. Därför bjuder programledarna Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw in tittarna att följa direktsändningen av Idrottsgalan måndag 16 januari kl 20.00 på SVT. Galan bjuder, utöver ett stort antal vinnare, också på musik, humor och idrottshistoria.

Snart dag för Idrottsgalan igen.

Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg är programledare för Idrottsgalan 2023. Foto: Morgan Norman

Förra alpina drottningen, Pernilla Wiberg ska leda Idrottsgalan tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw måndagen  den16 januari.

- Jag har tävlat, jag har vunnit och jag har belönats. Nu är det min tur att stå i första ledet när Sveriges främsta idrottare ska prisas och hyllas för sina imponerande insatser, , säger Pernilla Wiberg och fortsätter:

-  Det ska bli riktigt kul och det känns såklart tryggt att ha Måns – ett riktigt fullblodsproffs – vid min sida

Hon har tiidigare vunnit Bragdguldet, Jerring-priset och fått Idrottsgalans hederspris.

Måns är myckert positiv och taggad inför uppdraget:

- Det ska bli så kul att vara programledare igen, dessutom för den, i mitt tycke, finaste galan vi har.

- Detta kan vara det närmsta jag kommer min dröm om att bli tennisproffs. Att dessutom få leda galan med Pernilla, en av vår absolut största, är verkligen en ynnest, säger Måns Zelmerlöw.

Det svenska idrottsåret 2022 har varit ett exceptionellt med enastående prestationer såväl individuellt som i lag. Från 1 januari till 25 november hade Sverige 294 pallplatser i internationella mästerskap. Året kännetecknades också av ett stort antal mästerskap, såväl EM och VM som OS och Paralympics.

- För första gången på flera år kan vi återigen hylla våra största idrottsstjärnor och deras historiska prestationer som sig bör – med en stor och direktsänd gala med berörda på plats. Att Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw leder galan känns så klart extra roligt, det ser vi mycket fram emot, säger Haida Jamshidi, SVT:s projektledare för Idrottsgalan 2023.

På Idrottsgalan tar svenska världsstjärnor varje år emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom delas SVT Sport:s Sportspegelpris, Radiosportens Jerringpris och Svenska Dagbladets bragdguld ut.

SVT Play och SVT1 måndag 16 januari kl 20.00: Idrottsgalan 2023

Fakta

Programledare för Idrottsgalan 2000 - 2023:

2000-2002 - Kristin Kaspersen & Leif ”Loket” Olsson, 2003-2004 - Claes Åkeson & Peter Jihde, 2005 - Claes Åkeson, Peter Jihde & Victoria Dyring

2006-2007 - Kristin Kaspersen & Peter Jihde, 2008-2010 - Peter Settman, 2011-2012 - Robin Paulsson

2013-2014 - Rickard Olsson, 2015 - Peter Settman, 2016 - André Pops, 2017 - 2018 Kristin Kaspersen

2019 - Kristin Kaspersen & David Sundin, 2020 - 2022 Kristin Kaspersen, 2023 - Pernilla Wiberg & Måns Zelmerlöw

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.