Entusiastiskt par inför Idrottsgalan

Det har blivit dags att summera framgångarna från det gångna idrottsåret. Därför bjuder programledarna Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw in tittarna att följa direktsändningen av Idrottsgalan måndag 16 januari kl 20.00 på SVT. Galan bjuder, utöver ett stort antal vinnare, också på musik, humor och idrottshistoria.

Snart dag för Idrottsgalan igen.

Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg är programledare för Idrottsgalan 2023. Foto: Morgan Norman

Förra alpina drottningen, Pernilla Wiberg ska leda Idrottsgalan tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw måndagen  den16 januari.

- Jag har tävlat, jag har vunnit och jag har belönats. Nu är det min tur att stå i första ledet när Sveriges främsta idrottare ska prisas och hyllas för sina imponerande insatser, , säger Pernilla Wiberg och fortsätter:

-  Det ska bli riktigt kul och det känns såklart tryggt att ha Måns – ett riktigt fullblodsproffs – vid min sida

Hon har tiidigare vunnit Bragdguldet, Jerring-priset och fått Idrottsgalans hederspris.

Måns är myckert positiv och taggad inför uppdraget:

- Det ska bli så kul att vara programledare igen, dessutom för den, i mitt tycke, finaste galan vi har.

- Detta kan vara det närmsta jag kommer min dröm om att bli tennisproffs. Att dessutom få leda galan med Pernilla, en av vår absolut största, är verkligen en ynnest, säger Måns Zelmerlöw.

Det svenska idrottsåret 2022 har varit ett exceptionellt med enastående prestationer såväl individuellt som i lag. Från 1 januari till 25 november hade Sverige 294 pallplatser i internationella mästerskap. Året kännetecknades också av ett stort antal mästerskap, såväl EM och VM som OS och Paralympics.

- För första gången på flera år kan vi återigen hylla våra största idrottsstjärnor och deras historiska prestationer som sig bör – med en stor och direktsänd gala med berörda på plats. Att Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw leder galan känns så klart extra roligt, det ser vi mycket fram emot, säger Haida Jamshidi, SVT:s projektledare för Idrottsgalan 2023.

På Idrottsgalan tar svenska världsstjärnor varje år emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom delas SVT Sport:s Sportspegelpris, Radiosportens Jerringpris och Svenska Dagbladets bragdguld ut.

SVT Play och SVT1 måndag 16 januari kl 20.00: Idrottsgalan 2023

Fakta

Programledare för Idrottsgalan 2000 - 2023:

2000-2002 - Kristin Kaspersen & Leif ”Loket” Olsson, 2003-2004 - Claes Åkeson & Peter Jihde, 2005 - Claes Åkeson, Peter Jihde & Victoria Dyring

2006-2007 - Kristin Kaspersen & Peter Jihde, 2008-2010 - Peter Settman, 2011-2012 - Robin Paulsson

2013-2014 - Rickard Olsson, 2015 - Peter Settman, 2016 - André Pops, 2017 - 2018 Kristin Kaspersen

2019 - Kristin Kaspersen & David Sundin, 2020 - 2022 Kristin Kaspersen, 2023 - Pernilla Wiberg & Måns Zelmerlöw

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen