Entusiastiskt par inför Idrottsgalan

Det har blivit dags att summera framgångarna från det gångna idrottsåret. Därför bjuder programledarna Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw in tittarna att följa direktsändningen av Idrottsgalan måndag 16 januari kl 20.00 på SVT. Galan bjuder, utöver ett stort antal vinnare, också på musik, humor och idrottshistoria.

Snart dag för Idrottsgalan igen.

Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg är programledare för Idrottsgalan 2023. Foto: Morgan Norman

Förra alpina drottningen, Pernilla Wiberg ska leda Idrottsgalan tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw måndagen  den16 januari.

- Jag har tävlat, jag har vunnit och jag har belönats. Nu är det min tur att stå i första ledet när Sveriges främsta idrottare ska prisas och hyllas för sina imponerande insatser, , säger Pernilla Wiberg och fortsätter:

-  Det ska bli riktigt kul och det känns såklart tryggt att ha Måns – ett riktigt fullblodsproffs – vid min sida

Hon har tiidigare vunnit Bragdguldet, Jerring-priset och fått Idrottsgalans hederspris.

Måns är myckert positiv och taggad inför uppdraget:

- Det ska bli så kul att vara programledare igen, dessutom för den, i mitt tycke, finaste galan vi har.

- Detta kan vara det närmsta jag kommer min dröm om att bli tennisproffs. Att dessutom få leda galan med Pernilla, en av vår absolut största, är verkligen en ynnest, säger Måns Zelmerlöw.

Det svenska idrottsåret 2022 har varit ett exceptionellt med enastående prestationer såväl individuellt som i lag. Från 1 januari till 25 november hade Sverige 294 pallplatser i internationella mästerskap. Året kännetecknades också av ett stort antal mästerskap, såväl EM och VM som OS och Paralympics.

- För första gången på flera år kan vi återigen hylla våra största idrottsstjärnor och deras historiska prestationer som sig bör – med en stor och direktsänd gala med berörda på plats. Att Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw leder galan känns så klart extra roligt, det ser vi mycket fram emot, säger Haida Jamshidi, SVT:s projektledare för Idrottsgalan 2023.

På Idrottsgalan tar svenska världsstjärnor varje år emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom delas SVT Sport:s Sportspegelpris, Radiosportens Jerringpris och Svenska Dagbladets bragdguld ut.

SVT Play och SVT1 måndag 16 januari kl 20.00: Idrottsgalan 2023

Fakta

Programledare för Idrottsgalan 2000 - 2023:

2000-2002 - Kristin Kaspersen & Leif ”Loket” Olsson, 2003-2004 - Claes Åkeson & Peter Jihde, 2005 - Claes Åkeson, Peter Jihde & Victoria Dyring

2006-2007 - Kristin Kaspersen & Peter Jihde, 2008-2010 - Peter Settman, 2011-2012 - Robin Paulsson

2013-2014 - Rickard Olsson, 2015 - Peter Settman, 2016 - André Pops, 2017 - 2018 Kristin Kaspersen

2019 - Kristin Kaspersen & David Sundin, 2020 - 2022 Kristin Kaspersen, 2023 - Pernilla Wiberg & Måns Zelmerlöw

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.