Postkod har delat ut 14,5 miljarder

Närmare en miljon lottköpare bidrog med över 1 miljard när Postkodlotteriet hyllade  60 ideella organisationer som alla arbetar för att göra skillnad för människor, djur eller natur. Bland alla organisationer och förmånstagare fanns några från idrott och fritid, som Seglarförbundet, 5 miljoner, Friluftsfrämjandet, 7 miljoner och Skidförbundet, 15 miljoner.  

Konsten att åka och hålla balansen lär man sig bäst som liten. Det är vad Skidförbundet vill ta ansvar för. Postkod-miljonerna aka utnyttjas på det sättet

– Vi är så tacksamma för Postkodlotteriets fortsatta stöd till Svenska Skidförbundets barn- och ungdomssatsning Alla på snö. Tack vare detta har vi möjlighet att satsa vidare på att inspirera ännu fler att upptäcka allt det härliga med skid- och snowboardidrott, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

–  Tack vare stödet kan vi varje år inspirera massor av barn och ungdomar att röra på sig mer, bland annat genom vår framgångsrika satsning Alla på snö. Där vi bjuder fjärdeklassare, fritidshemsbarn och gymnasieelever, möjlighet att kostnadsfritt uppleva en dag på snö – i både backar och spår.

–  Tiotusentals barn och gymnasieelever i 62 kommuner får i år möjlighet att uppleva snöglädje tack vare detta!, brerättar Strömberg

Under galan presenterade dessutom sex Drömprojekt. Nio ideella organisationer delade sammanlagt på 92,8 miljoner kronor för att bland annat arbeta i svenska områden med utanförskap, förbättring av sjukvård i Afrika och en larv som omvandlar matrester till djurfoder eller gödning.

Med årets utdelning har Postkodlotteriet förmedlat 14,5 miljarder kronor till ideella organisationers viktiga arbete.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.