Padel fortfarande populärt att spela visar siffror

Det finns fortfarande tillräckligt många som tror på padel.Bevis nog är att racketbokningsappen Matchi har nyligen gjort en nyemission på 52 miljoner kronor. Men då är det framför allt grundaren och vd:n Daniel Ekman samt nuvarande  storägaren Verdane som står bakom emissionen., enligt Breakit.

Matchis vd Daniel Ekman uppger att nysatsningen är en del av den planerade finansieringen av bolaget. Matchi har de senaste åren expanderat kraftigt utanför Norden och då ofta via förvärv oh nu ska pengarna gå dit i synnerhet.

Racketbokningsappen Matchi har framgång både i Sverige och ute i världen och det gäller olika padelsorter

Matchis vd Daniel Ekman uppger att emissionen är en del av den planerade finansieringen av bolaget. Matchi har de senaste åren expanderat utanför Norden och då ofta via förvärv oh nu ska pengarna framför allt gå till nysatsningen.

I Matchis bokning ingår nästan alla racketsporter, men tennis och padel är de dominerande. 

Matchi har även tagit fram statistik för antalet unika spelare som bokat en bana i Sverige. Den statistiken visar att 421 000 unika personer bokat bana år 2022 mot 540 000 personer för 2021, 410 000 för 2020 och 169 594 för 2019. Statistik vad gäller antalet totalt bokade timmar visar en liten minskning för 2022

“Padeln globalt är i fortsatt mycket stark tillväxt. Vi stöttar entreprenörer och föreningar över hela världen nu, som i Chile, uppe på skyskrapor i Malaysia, och på olika orter i Australien”, uppger Daniel Ekman, Matchis vd Daniel Ekman i Breakit.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen