Padel fortfarande populärt att spela visar siffror

Det finns fortfarande tillräckligt många som tror på padel.Bevis nog är att racketbokningsappen Matchi har nyligen gjort en nyemission på 52 miljoner kronor. Men då är det framför allt grundaren och vd:n Daniel Ekman samt nuvarande  storägaren Verdane som står bakom emissionen., enligt Breakit.

Matchis vd Daniel Ekman uppger att nysatsningen är en del av den planerade finansieringen av bolaget. Matchi har de senaste åren expanderat kraftigt utanför Norden och då ofta via förvärv oh nu ska pengarna gå dit i synnerhet.

Racketbokningsappen Matchi har framgång både i Sverige och ute i världen och det gäller olika padelsorter

Matchis vd Daniel Ekman uppger att emissionen är en del av den planerade finansieringen av bolaget. Matchi har de senaste åren expanderat utanför Norden och då ofta via förvärv oh nu ska pengarna framför allt gå till nysatsningen.

I Matchis bokning ingår nästan alla racketsporter, men tennis och padel är de dominerande. 

Matchi har även tagit fram statistik för antalet unika spelare som bokat en bana i Sverige. Den statistiken visar att 421 000 unika personer bokat bana år 2022 mot 540 000 personer för 2021, 410 000 för 2020 och 169 594 för 2019. Statistik vad gäller antalet totalt bokade timmar visar en liten minskning för 2022

“Padeln globalt är i fortsatt mycket stark tillväxt. Vi stöttar entreprenörer och föreningar över hela världen nu, som i Chile, uppe på skyskrapor i Malaysia, och på olika orter i Australien”, uppger Daniel Ekman, Matchis vd Daniel Ekman i Breakit.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.