"Ett smörgåsbord för agenterna

Det är som ett dignande smörgåsbord. Och det finns många glupska betraktare. Malmö FF:s försök att etablera en ny internationell ungdomsturnering, Malmö Trophy, blev en succé. Ett flertal av  Europas bästa lag i pojkar och flickor 15 år kom till Malmö, bl a  klubbar  som Paris Saint-Germain, SL Benfica, Sevilla FC och RB Leipzig.

På läktarna fanns ett antal betraktare med ett gemensamt syfte, De var alltså agenter med uppgiften att  studera spelarna och kartlägga Europas främsta tonåringar.

Malmö FF:s ungdomsakademi är ännu en gång utsedd till Sveriges bästa och har som enda föreningen tilldelats högsta möjliga betyg, sju stjärnor, i certifieringen från Svensk Elitfotboll (SEF).

Nu ville MFF:s ungdom slå vakt om den positionen och även locka de främsta klubbarna för att utvecklas. Gehöret var det bästa. Många storklubbar hörsammade inbjudan till den första upplagan av Malmö Trophy.

Som partner till turneringen står rutinerade turneringsarrangören We love football. 

– I vår fotbollsutveckling är det viktigt att få bra matcher som möjligt och som utvecklar oss. Vid Malmö Trophy får vi mäta oss med och hämta influenser från de lag och klubbar som kommer hit. Det här är en långsiktig del i utvecklingen av vår ungdomsverksamhet, säger Per Ågren, sportchef i MFF Ungdom.

– Det här är inte bara betydelsefullt för Malmö FF som fotbollsklubb utan såklart bidrar det på ett positivt sätt för så väl näringslivet som turismen i Malmö med omnejd. Malmö FF flyttar dessutom fram sina positioner på den europeiska ungdomsfotbollskartan samtidigt som vi ger publik och supportrar en fantastisk fotbollsupplevelse, här i Malmö, säger Riki Simic, turneringsansvarig på We Love Football.

Så här många  klubbar deltog:

Flickor 15 

Malmö FF (Sverige) 

Paris Saint-Germain (Frankrike) 

Sporting CP (Portugal) 

Arsenal FC (England) 

Sparta Praha (Tjeckien)

FC Nordsjælland (Danmark) 

FC Vilaverdense (Portugal) 

Oslo NFF (Norge) 

HJK (Finland)

Breidablik (Island) 

Pojkar 15 

Malmö FF (Sverige) 

Sevilla FC (Spanien)

SL Benfica (Portugal) 

RB Leipzig (Tyskland) 

NK Dinamo Zagreb (Kroatien) 

Jamaica National Team (Jamaica)

PAOK FC (Grekland) 

SC Heerenveen (Holland) 

Stabæk Fotball (Norge)

PkkU (Finland)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen