Vasaloppet vd har sagt upp sig

Efter tre framgångsrika år väljer VD Anders Selling att lämna Vasaloppet. "Ett svårt beslut, men det är av familjeskäl jag flyttar tillbaka till västkusten", säger Selling själv.
Vasaloppet av i dag är så mycket mer än skidåkning. Snarare en arena för träning och tävling året om.

 

När Anders Selling kom i augusti för tre år sedan var han idealisk med sin förankring och bakgrund i Dalarna. Vasaloppet var i ett skede då all verksamhet behövde stabiliseras och alla funktionärer skulle känna förtroende för ett arrangemang som kräver så stor ideell kraft.

Återvänder

Men nu har dalasonen beslutat att lämna Dalarna igen. 

- Det är ett svårt beslut att, men det är av familjeskäl jag flyttar tillbaka till västkusten.

Tidigare bodde han i Uddevalla och drev ett eget företag som konsult inom affärs- och organisationsutveckling. Nu vill han anta som han säger en ny och ännu hemlig utmaning på västkusten

- Det blir roligt att få göra något nytt efter tre intensiva år. 

Vuxit ännu starkare

- Vasaloppet har en fantastisk organisation med starka ledare och hängivna medarbetare som garanterar fortsatta framgångar, säger Anders Selling.

Tidpunkten för hans avgång efter sommarens arrangemangen ger Sellings efterträdare god tid att komma in i organisationen till vintern.

Under Anders Sellings tid som VD har Vasaloppet ytterligare befäst sin roll som en arrangör i världsklass av elit- och motionslopp såväl sommar som vinter. Med den framgångsrika lanseringen av Ultravasan 2014 och årets nyhet Cykelvasan Öppet Spår har antalet anmälda deltagare utvecklats från 80 000 till närmare 100 000. 

Dessutom har sponsorsamarbeten fördjupats och ett antal partners bidrar starkt till Vasaloppets utveckling.

Nu börjar jobbet för parhästarna

Parhästarna på styrelsesidan Sven von Holst (ordförande i Vasaloppets Marknads AB) och Ulf Hållmarker (ordförande i Vasaloppsföreningen Sälen-Mora) får åter ge sig ut på jakt efter en vd.

- Anders Selling har gjort ett mycket bra jobb. Med sin förankring i bygden har han också varit en mycket bra representant för Vasaloppet i alla sammanhang och inte minst under krissituationen tillsammans med organisationen som uppstod 2014 när Vasaloppet var nära att ställas in.

Anders Selling kommer för övrigt att finnas med på ett hörn i organisationen då han sedan 2010 är aktiv i styrelsen för IFK Mora Alpina som är en av Vasaloppets ägarklubbar.

Thomas Ejderhov

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.