Tränarföreningen återuppstår

Den svenska Tränarföreningen siktar på att bli en stark aktör i svensk fotboll. I regi av Stefan Lundin och Håkan Sandberg hoppas Tränarföreningen att ena de svenska tränarna, vara ett stöd för tränare och driva gemensamma frågor för tränarnas bästa.

Håkan Sandberg är en av de drivande när fotbollens tränarförening återuppstår
Annons

Den nya styrelsen för Tränarföreningen valdes vid ett extrainsatt årsmöte den 18 november. Där ingår Stefan Lundin som Ordförande, Håkan Sandberg som Generalsekreterare, Mikael Lindgren, Västergötlands FF, Carola Söberg, P17-tränare i Örebro SK, Robert Vilahamn, assisterande tränare i BK Häcken, Peter Kisfaludy, IF Brommapojkarna, Caroline Sjöblom, tränare i AIK och Stockholms FF samt adjungerad Linus Gunnarsson, MAQS Advokatbyrå.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland tränare . Vi ska bygga en digital plattform för tränare oavsett nivå och vara en god kraft i utvecklingen. Vi vill också vara en viktig del i tränarnas fortbildningar och vi kommer naturligtvis ta tillvara på våra medlemmars rättigheter vid anställningar, säger Stefan Lundin.

Han  pensionerade sig för ett år sedanunder 2018 som Sportdirektör på Svensk Elitfotboll (SEF) och ville dåetablera sig i Spanien. Han har decennier av erfarenhet som tränare. Håkan Sandberg är mest känd som spelare i IFK Göteborg, där han var med och vann UEFA-cupen 1982, men han har också gjort 13 A-landskamper för Sverige och varit tränare i IF Elfsborg mellan 1994-95.

Målsättningen under 2020 är att nå 1000 medlemmar och utveckla föreningen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Folkhälsomyndigheten ska den 20:e varannan månad rapportera om hur de ser på smittskyddsåtgärder i samhället till följd av Covid19. Nu kommer efterlängtade signaler från FHM. 

 Januarirapporteringen framhäver att arrangemang som hålls utomhus kan få lättnader när smittspridningen i samhället minskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.