Guld-Tove sjuk, kan vara covid-smittad

Orienterings världsetta, Tove Alexandersson, 26 år, har varit sjuk med symptom som tyder på covid-19. Läkarundersökningar har visat att även hjärtat har blivit påverkat.

Det är givetvis ytterst oroande signaler.  Toves 2019 var enastående med tre VM-guld, samt vinnare av Svd:s Bragdguld och radiosportens Jerrings-pris.

Orienterarna har drabbats hårt av corona-smittan. Alla vårens tävlingar har ställts in, bland annat stora budkavlar som Tiomila och Jukola. O-ringen i Uppsala kommer inte att genomföras med åtföljande ekonomiska bakslag för förbundet, SoFT, och de aktiva arrangörer.

Annons

I ett pressmeddelande berättar Tove att hon insjuknade i mars med långvarig feber som främsta symptom.

-Jag är inte testad för covid-19, men jag har haft en del symptom som kan tyda på det. Nu har jag känt mig bra, men har inte kunnat börja träna då läkare har konstaterat påverkan på mitt hjärta, säger Tove.

Hjärtat  påverkat

-Just nu känner jag mig och frisk, men innan jag börjar träna måste det säkerställas att mitt hjärta är helt återhämtat och att det inte finns risk för komplikationer, jag hoppas vara i träning som tidigast i maj, meddelar Tove.

VM i sprintorientering i Danmark har flyttats fram till i  oktober.

-Mitt fokus nu är att återhämta kroppen och att efter hand komma i träning.  får lägga upp mina förberedelser med tanke på VM i Danmark, om det nu går att genomföra, avslutar Tove.

Aldrig varit med om något liknande

Det är en helt ny situation för Tove, som ändå sedan genombrottet som 18-åring tävlat och tränat på heltid under årets alla 12 månader, orientering och skidorientering. I vintras tävlade hon i Alperna i avancerad skidåkning längs bergsryggar.

-Jag behöver hela tiden utmaningar för att fortsätta utvecklas, sade hon då.

Misstankar om covid 19, och en hjärnproblematik, är svåra bakslag för ol-sportens särklassiga affischnamn.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.