För få mål på Louis krogar

NHL-proffset Loui Eriksson skrev 2016 ett guldkantat 6-årskontrakt med Vancouver Canucks som gav honom 36 miljoner dollar. 2016 investerade han i restaurangbranschen. Han köpte fyra krogar i centrala Göteborg för 50 miljoner kronor. Det blev ingen bra affär för hans företag 21 Gruppen AB.

Trots motgångar är Loui bestämd och målinriktad, Han se ´´r fra emot fortsättningen i NHL.
Annons

Första året gick krogarna La Gondola, Trattoria, La Piccoola Gondola, The Parlour och Stockyard Burger Joint med 16 miljoner i förlust under 1 september 2016 till sista augusti 2017. Krogarnas alkoholtillstånd drogs in efter den förra ägarens våldtäktsdom, enligt  GP. Först hösten 2017 fick krogarna tillbaka alkoholtillståndet. Efter mindre förluster 2018 blev det en rejäl smäll 2019, minus 11,8 miljoner. Och i år kom den globala pandemin.

 NHL-debut 2006

-        Det rullar la på helt okej tycker jag. Vi har öppet fortfarande, säger den 34-årige 4-barnspappan från sin nybyggda villa i Långedrag, i en intervju i GP.

Loui debuterade 2004 för Frölunda och blev utsedd till Årets nykomling och draftades av Dallas Stars där han debuterade 2006. Säsongen 2008-2009 blev han skyttebäst av alla svenskar i NHL med 36 mål. Han blev världsmästare med Tre Kronor 2013 och silvermedaljör i Sotji-OS 2014.

 Loui Eriksson var känd som en pålitlig målskytt under sina säsonger med Dallas Stars där han hade ett A på tröjan. Nästa klubb blev Boston Bruins där han 2016 gjorde 30 mål. Efter den säsongen erbjöd Vancouver Eriksson det välbetalda kontraktet som betydde att han blev klubbens högt betalda spelare.

Storm i Vancouver

Där har han inte lyckats alls. Inför den senaste säsongen blev det tumultartat när Loui i en intervju med sajten Hockeysverige bland annat sa att han och tränaren Travis Green inte gick ihop riktigt hundra och att han inte fått samma förtroende som han fått av de andra coacherna han haft under sin karriär.

Det blåste upp till storm i Vancouver när hans uttalande blev känt. Han fick spela första seriematchen, sedan hamnade han på läktaren fem matcher i rad. Vilken nesa för klubbens bäst betalda spelare. Det snackades om att han skulle bli tradad men han blev kvar men fick ingen given roll i någon kedja. Det blev bara 7 mål på 49 matcher från den storvuxne svenskens klubba.

-        Det har inte flutit på riktigt som det gjorde förr, det har det inte. Det har varit tufft sedan jag kom till Vancouver, erkänner han i GP.

Drömmer om Stanley Cup-pokalen

Loui fyller 35 i juli och har den här säsongen en no trade-klausul i sitt kontrakt men det förändras till nästa säsong. Då kan han skriva upp 15 klubbar som han inte vill bli bortbytt till.

Nu ser han fram mot slutspelets play in mot Minnesota Wild. Slutspelet beräknas starta i juli.

-        Det är fortfarande jättekul att spela. Det hade varit fantastiskt roligt att få vinna Stanley Cup innan jag lägger av, säger han.

Under karriären har Loui spelat in 523 miljoner kronor.

FOTNOT: Loui har gjort 212 mål och 292 assists på 723 NHL-matcher.

Göran Söderlund

Fakta

Källa: GP

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

De står mot varandra. Amerikanska impopulära ägarefamiljen Kroenke och svenske Spotifygrundaren Daniel Ek med stora sympatier hos många tusen fans.

Båda parter vill skapa intrycket att de inte kommer att ge sig.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Idag finns det enbart tio procent kvinnliga ledare i den svenska OS-truppen. Det har SOK beslutat att ändra på.Ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor är skapat, 20 kvinnor är utvalda. Till sommar-OS i Los Angeles 2028 och vinter-OS 2030 ska andelen kvinnliga tränare vara 35 procent.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

– Vi är glada över att få visa upp nya Champions League för världen, säger Nadine Kessler, damansvarig hos Uefa.

Det kan hon säg nu.hon tar stöd av Uefas beslut att Världens största damturnering kommer att få ett rejält ekonomiskt lyft efter att Uefa presenterat en ny ekonomisk modell på 24 miljoner euro, cirka 243 miljoner kronor.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.