”Vi ska vara världsledande!"

OS-guldet i Tokyo, det första för svensk hoppning på närmare 100 år, var ingen tillfällighet. Aldrig tidigare har svensk hoppsport tagit så många medaljer, titlar, stora segrar och topplaceringar på världsrankningen som 2021. Frågan är inte längre när Sverige blir världsledande, utan hur positionen ska bli en tradition.  ”Hoppsportens vision 2030” ska ge svar på just det.

Svensk hoppning är inne i en guldålder. 2021 har varit ett helt magiskt år resultatmässigt med OS-guldet i Tokyo som självklar höjdpunkt

 

OS-guld, OS-silver, EM-brons, en världsetta, en världstrea, totalseger i GCT, seger i GCT Superfinal, Nations Cup-segrar och pallplatser. Listan över framgångar detta blågula hoppår tar aldrig slut.

- Resultatmässigt är det svårt att drömma om sådana här framgångar. Men det sista vi kan göra nu är att luta oss tillbaka och vara nöjda. Nu, kanske mer än någonsin, måste vi öka takten, kraftsamla och få med oss fler på vägen för att bredda sporten och lägga grunden för fortsatta framgångar, säger hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona, och betonar:

- Det kanske allra viktigaste i mitt arbete som förbundskapten är att bädda för morgondagens framgångar.

Svenska Ridsportförbundets övergripande strategi Ridsport 2025 stakar ut vägen mot framtiden.

nu har ridsporten fem fokusområden med visionen: ”Svensk ridsport – världens bästa”.

I arbetet med att ta fram visionen har landslagsledningen och Svenska Ridsportförbundet involverat initierade representanter från hela hoppsporten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.