Och han har samma mjuka sving

mot alla odds - Han är tillbaka på banan – världens mest framgångsrike golfspelare och  en av tidernas mest framgångsrika och förmögna idrottsmän. 

Vid bilkraschen i februari krossades en fotled och Tiger Woods tvingades genomgå omfattande operationer i ben och rygg. Han var rejält trasig. Ändå står han där igen.

Tiger Woods har klippet kvar i svingen, känslan i närspelet och böjer sig och plockar upp bollen ur koppen som vem som helst. Men han är och kommer alltid att vara ett unikum.

Han ställde till det i sitt privatliv 2014-2017 och la då golfklubborna på hyllan. Under tre år (2015-18) var han bara med i en tävling. 2019 knockade han alla medspelare och hela gofvärlden när han vann Masters.  En prestation och sensation större än störst.

Han hade blivit uträknad då med. Och efter bilkraschen i februari i fjol var han rejält trasig och framtiden var bara ett enda stort frågetecken. Han själv tvivlade också 

Tiger njuter

Han som aldrig mer kunde spela golf är ändå tillbaka i dag – och med sin son, 11-åriga Charles som är lika mjuk och bollsäker som pappa var med golfklubban i den åldern. Nu spelar de tillsammans. Klart att Tiger njuter.

55-åringen är omåttlig rik ( bedömningen är drygt 16 intjänade miljarder) och ska nu försöka göra sitt liv mera njutbart. Han vill tona ned alla förväntningar. Han vann 15 internationella mästerskap och 82 PGA-tävlingar, han ledde penninglistan tio år i rad dollar. Det var då det, nu gäller inte samma villkor längre

Nu är han med i Två generationerstävlingen PNC Championship i Orlando, 17–20 december, med mindre prestige. Ändå är alla spända på att se vad han klarar.

Alla tittar på honom

Han skapar uppmärksamhet, som alltid. Alla blickar och alla kameror är riktade mot honom och sonen.

– Det är vår första officiella tävling tillsammans. Jag har sett honom utvecklas och det ska bli alldeles fantastiskt att spela som ett lag tillsammans, säger Tigers i ett uttalande. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.