Efter 15 sagolika år är karriären över

I sista stund har Viaplay fått klart med sändningsrättigheterna från New York i när Henrik Lundqvist hyllas och  hans tröja nummer 30 hissas upp i taket på Madison Square Garden på fredagskvällen. Viaplays NHL-studio bevakar ceremonin i en extrasändning från midnatt.

Henke Lundqvist, en världsvan man i dag.

att.

– När man valde att sluta och fick reda på att det här skulle ske så såg jag fram emot möjligheten att få tacka alla fans och folk i organisationen, alla runtomkring mig och vår familj som stöttat på vägen, säger en både rörd och allvarlig Henrik Lundqvist.

Det är slutet på en 15-årig karriär i NHL. Ceremonin blir nåt alldeles extra. Influgna till New York är 130 vänner från hela världen. Bl a är 60 svenskar inbjudna.

På frågan hur han tror det kommer kännas efter ceremonin svarar han:

– Får se om det blir att sätta sig ner och andas ut eller om det blir gasen i botten till söndag när alla åker hem. Nu har man byggt upp massa förväntningar på den här veckan i och med att alla kommer hit och man får uppleva det tillsammans, så sitta ner och ta det lugnt kan man göra någon annan gång. Nu är det full fart.

Viaplays NHL-studio bevakar ceremonin som bland annat innehåller en längre exklusiv intervju med Lundqvist, följt av Rangers match mot Minnesota Wild.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.