Efter 15 sagolika år är karriären över

I sista stund har Viaplay fått klart med sändningsrättigheterna från New York i när Henrik Lundqvist hyllas och  hans tröja nummer 30 hissas upp i taket på Madison Square Garden på fredagskvällen. Viaplays NHL-studio bevakar ceremonin i en extrasändning från midnatt.

Henke Lundqvist, en världsvan man i dag.

att.

– När man valde att sluta och fick reda på att det här skulle ske så såg jag fram emot möjligheten att få tacka alla fans och folk i organisationen, alla runtomkring mig och vår familj som stöttat på vägen, säger en både rörd och allvarlig Henrik Lundqvist.

Det är slutet på en 15-årig karriär i NHL. Ceremonin blir nåt alldeles extra. Influgna till New York är 130 vänner från hela världen. Bl a är 60 svenskar inbjudna.

På frågan hur han tror det kommer kännas efter ceremonin svarar han:

– Får se om det blir att sätta sig ner och andas ut eller om det blir gasen i botten till söndag när alla åker hem. Nu har man byggt upp massa förväntningar på den här veckan i och med att alla kommer hit och man får uppleva det tillsammans, så sitta ner och ta det lugnt kan man göra någon annan gång. Nu är det full fart.

Viaplays NHL-studio bevakar ceremonin som bland annat innehåller en längre exklusiv intervju med Lundqvist, följt av Rangers match mot Minnesota Wild.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.