Och - Djokovics företag tar fram covidmedicin

Snacka  om att skjuta sig i foten. Ett stick av en spruta hade blivit bra mycket billigare och smidigare.

 Novak Djokovics beteende före , under och efter besöket i Australien blev totalt misslyckat.

Ivan Djokovic lämnar Australien. Tenniskung gjorde inget särskilt lyckat besök. Det kostade honom en hel del. och nu visar det sig att han äger en fabrik som framställer behandling av sjukdomen

 

  • Han missade årets första Grand Slam.
  • Han fördöms av tennisfans världen över.
  • Han riskerar även att missa nästa Grand Slam, Franska Öppna i Paris, då samma krav på vaccination mot covid-19 gäller även där. 
  • Och nu visar sponsorerna sin ilska. Franska Lacoste deklarerar: ”Vi ska så snart som möjligt att ta kontakt för att reda ut händelserna” låter det franska företaget meddela.
  • Då ska ni veta att Djokovic har 81 miljoner kronor årligen från det företaget.
  • Hans övriga sponsorer börjar också vakna. Sammanlagt tjänar Djokovic 370 miljoner kronor om året på sina olika sponsorkontrakt, skriver Forbes.

Lägg ihop förlorade prispengar, sponsorersättningar, och lite annat smått och gott, då är det gigantiska belopp.

Om skulle myndigheterna i Australien anse att han är ansikte utåt för corona-motståndet, då växer efterräkningarna.

Mitt uppe i allt framkommer att han är majoritetsägare i ett företag, danska företaget Quantbiores, som tar fram en behandling av sjukdomen.

Novak  och hans fru Jelena Djokovic äger 80 procent av det.

– Sedan ett år tillbaka håller vi på att utveckla en behandling av coronaviruset, säger företagets direktör Ivan Loncarevic till den danska tidningen Berlingske.

Behandlingen är ännu inte godkänd och ska genomgå kliniska tester först till sommaren.

Företaget är nytt och har ännu inga intäkter. Det är därför som man sökt uppbackning från investerare, och då bland annat fått paret Djokovic att gå in med pengar.

”Det var inte orimligt av ministern att befara att vissa antivaccinationsgruppers stöd för Djokovics ställningstagande gällande vaccin skulle kunna uppmuntra till demonstrationer och protester”, uppger domstolen enligt tidningen The Guardian.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Den 17 november 2022 firar Svenska ishockeyförbundet 100 år med Tidernas Hockeygala i Avicii Arena. Galan direktsänds i SVT 1 med start kl 20.00. Under kvällen ska svensk ishockeys historia uppmärksammas och hyllas. Flera tunga priser ska delas ut, i synnerhet Tidernas Ögonblick där svenska folket utgör jury.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.