Och - Djokovics företag tar fram covidmedicin

Snacka  om att skjuta sig i foten. Ett stick av en spruta hade blivit bra mycket billigare och smidigare.

 Novak Djokovics beteende före , under och efter besöket i Australien blev totalt misslyckat.

Ivan Djokovic lämnar Australien. Tenniskung gjorde inget särskilt lyckat besök. Det kostade honom en hel del. och nu visar det sig att han äger en fabrik som framställer behandling av sjukdomen

 

  • Han missade årets första Grand Slam.
  • Han fördöms av tennisfans världen över.
  • Han riskerar även att missa nästa Grand Slam, Franska Öppna i Paris, då samma krav på vaccination mot covid-19 gäller även där. 
  • Och nu visar sponsorerna sin ilska. Franska Lacoste deklarerar: ”Vi ska så snart som möjligt att ta kontakt för att reda ut händelserna” låter det franska företaget meddela.
  • Då ska ni veta att Djokovic har 81 miljoner kronor årligen från det företaget.
  • Hans övriga sponsorer börjar också vakna. Sammanlagt tjänar Djokovic 370 miljoner kronor om året på sina olika sponsorkontrakt, skriver Forbes.

Lägg ihop förlorade prispengar, sponsorersättningar, och lite annat smått och gott, då är det gigantiska belopp.

Om skulle myndigheterna i Australien anse att han är ansikte utåt för corona-motståndet, då växer efterräkningarna.

Mitt uppe i allt framkommer att han är majoritetsägare i ett företag, danska företaget Quantbiores, som tar fram en behandling av sjukdomen.

Novak  och hans fru Jelena Djokovic äger 80 procent av det.

– Sedan ett år tillbaka håller vi på att utveckla en behandling av coronaviruset, säger företagets direktör Ivan Loncarevic till den danska tidningen Berlingske.

Behandlingen är ännu inte godkänd och ska genomgå kliniska tester först till sommaren.

Företaget är nytt och har ännu inga intäkter. Det är därför som man sökt uppbackning från investerare, och då bland annat fått paret Djokovic att gå in med pengar.

”Det var inte orimligt av ministern att befara att vissa antivaccinationsgruppers stöd för Djokovics ställningstagande gällande vaccin skulle kunna uppmuntra till demonstrationer och protester”, uppger domstolen enligt tidningen The Guardian.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.