Och - Djokovics företag tar fram covidmedicin

Snacka  om att skjuta sig i foten. Ett stick av en spruta hade blivit bra mycket billigare och smidigare.

 Novak Djokovics beteende före , under och efter besöket i Australien blev totalt misslyckat.

Ivan Djokovic lämnar Australien. Tenniskung gjorde inget särskilt lyckat besök. Det kostade honom en hel del. och nu visar det sig att han äger en fabrik som framställer behandling av sjukdomen

 

  • Han missade årets första Grand Slam.
  • Han fördöms av tennisfans världen över.
  • Han riskerar även att missa nästa Grand Slam, Franska Öppna i Paris, då samma krav på vaccination mot covid-19 gäller även där. 
  • Och nu visar sponsorerna sin ilska. Franska Lacoste deklarerar: ”Vi ska så snart som möjligt att ta kontakt för att reda ut händelserna” låter det franska företaget meddela.
  • Då ska ni veta att Djokovic har 81 miljoner kronor årligen från det företaget.
  • Hans övriga sponsorer börjar också vakna. Sammanlagt tjänar Djokovic 370 miljoner kronor om året på sina olika sponsorkontrakt, skriver Forbes.

Lägg ihop förlorade prispengar, sponsorersättningar, och lite annat smått och gott, då är det gigantiska belopp.

Om skulle myndigheterna i Australien anse att han är ansikte utåt för corona-motståndet, då växer efterräkningarna.

Mitt uppe i allt framkommer att han är majoritetsägare i ett företag, danska företaget Quantbiores, som tar fram en behandling av sjukdomen.

Novak  och hans fru Jelena Djokovic äger 80 procent av det.

– Sedan ett år tillbaka håller vi på att utveckla en behandling av coronaviruset, säger företagets direktör Ivan Loncarevic till den danska tidningen Berlingske.

Behandlingen är ännu inte godkänd och ska genomgå kliniska tester först till sommaren.

Företaget är nytt och har ännu inga intäkter. Det är därför som man sökt uppbackning från investerare, och då bland annat fått paret Djokovic att gå in med pengar.

”Det var inte orimligt av ministern att befara att vissa antivaccinationsgruppers stöd för Djokovics ställningstagande gällande vaccin skulle kunna uppmuntra till demonstrationer och protester”, uppger domstolen enligt tidningen The Guardian.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.