Robins fantastiska medvind

Robin Olsen hyllades som bäst i blågult i matchen mot Norge. Han upplever också en härlig tid av medvind just nu i sin karriär. 32-åringen erbjöds och har skrivit kontrakt med AstonVilla där han spelat sedan januari. Chefstränaren Steve Gerrard ville att låneperioden skulle ta slut och att Olsen blev Aston Villas förstemålvakt.

Nu är det klart. Robin Olsen skriver kontrakt med Aston Villa och tiden i Roma är över.

Utan Robins storspel i målet hade förlusten blivit än mera smärtsam. Han stod för flera högklassiga räddningar

 Men det är inte undra på. Han älskar livet just nu.

Förra lördagen köpte Aston Villa loss svensken från Roma för 3,5 miljoner euro (motsvarande ca 36 miljoner kronor) , enligt italiensk media

Fotbollskanalen gör dessutom gällande att han får en lön på omkring 600 000 kronor i veckan i Aston Villa - oc det skulle innebära att tre-årskontraktet inklusive bonusar är värt närmare 100 miljoner svenska kronor!

Aston Villas beslut att köpa loss honom från Roma var precis det han önskade. 2018 tog han steget till Roma, men det har varit odryga två år med ständiga förändringar. Han har blivit utlånad till Cagliari, Everton Sheffield United innan han i januari i år värvades till Aston Villa

Mitt i förhandlingsrna med Aston Villa, har han också skaffat sig en bas i Sverige. Han har köpt en villa  i Barsebäckshamn vid havet utanför Malmö.

Huset kostade 26 miljoner, men med en veckolön om 600 000 kr krävdes inte så mycket funderande. 

 

 

Och väl på plats i England väntar en miljonlön.

 

Det är Aftonbladet som rapporterar att Robin Olsen kommer få en veckolön på omkring 50 000 pund, vilket motsvarar drygt 600 000 kronor. Enligt uppgifterna innehåller kontraktet, som är skrivet över tre år, också bonusar som gör att den svenske landslagsmålvaktens avtal är vårt omkring 100 miljoner kronor.

 

Olsen debuterade i Aston Villa-tröjan i sista omgången av Premier League, då det blev en 3-2-förlust mot Manchester City.

 

- Jag trivs otroligt bra. Fantastisk klubb, och jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket, sa 32-åringen till Fotbollskanalen nyligen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.