Robins fantastiska medvind

Robin Olsen hyllades som bäst i blågult i matchen mot Norge. Han upplever också en härlig tid av medvind just nu i sin karriär. 32-åringen erbjöds och har skrivit kontrakt med AstonVilla där han spelat sedan januari. Chefstränaren Steve Gerrard ville att låneperioden skulle ta slut och att Olsen blev Aston Villas förstemålvakt.

Nu är det klart. Robin Olsen skriver kontrakt med Aston Villa och tiden i Roma är över.

Utan Robins storspel i målet hade förlusten blivit än mera smärtsam. Han stod för flera högklassiga räddningar

 Men det är inte undra på. Han älskar livet just nu.

Förra lördagen köpte Aston Villa loss svensken från Roma för 3,5 miljoner euro (motsvarande ca 36 miljoner kronor) , enligt italiensk media

Fotbollskanalen gör dessutom gällande att han får en lön på omkring 600 000 kronor i veckan i Aston Villa - oc det skulle innebära att tre-årskontraktet inklusive bonusar är värt närmare 100 miljoner svenska kronor!

Aston Villas beslut att köpa loss honom från Roma var precis det han önskade. 2018 tog han steget till Roma, men det har varit odryga två år med ständiga förändringar. Han har blivit utlånad till Cagliari, Everton Sheffield United innan han i januari i år värvades till Aston Villa

Mitt i förhandlingsrna med Aston Villa, har han också skaffat sig en bas i Sverige. Han har köpt en villa  i Barsebäckshamn vid havet utanför Malmö.

Huset kostade 26 miljoner, men med en veckolön om 600 000 kr krävdes inte så mycket funderande. 

 

 

Och väl på plats i England väntar en miljonlön.

 

Det är Aftonbladet som rapporterar att Robin Olsen kommer få en veckolön på omkring 50 000 pund, vilket motsvarar drygt 600 000 kronor. Enligt uppgifterna innehåller kontraktet, som är skrivet över tre år, också bonusar som gör att den svenske landslagsmålvaktens avtal är vårt omkring 100 miljoner kronor.

 

Olsen debuterade i Aston Villa-tröjan i sista omgången av Premier League, då det blev en 3-2-förlust mot Manchester City.

 

- Jag trivs otroligt bra. Fantastisk klubb, och jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket, sa 32-åringen till Fotbollskanalen nyligen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Sveriges OS-ansökan för vinterspelen 2030 sköts i sank på onsdagen då IOK:s Future Host Comission meddelade att det är Frankrike för 2030, och USA 2034 som gäller efter Milano/Cortina 2026.SOK:s ansträngningar har varit förgäves och presentationen för två veckor sedan var endast ett spel för galleriet.  Det mycket sannolika är att avsaknaden av statliga garantier inte kunde accepteras av IOK-kommissionen.

Idrottens Affärer har vid flera tillfällen efterlyst besked från regeringskansliet i frågan om statliga garantier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen