Robins fantastiska medvind

Robin Olsen hyllades som bäst i blågult i matchen mot Norge. Han upplever också en härlig tid av medvind just nu i sin karriär. 32-åringen erbjöds och har skrivit kontrakt med AstonVilla där han spelat sedan januari. Chefstränaren Steve Gerrard ville att låneperioden skulle ta slut och att Olsen blev Aston Villas förstemålvakt.

Nu är det klart. Robin Olsen skriver kontrakt med Aston Villa och tiden i Roma är över.

Utan Robins storspel i målet hade förlusten blivit än mera smärtsam. Han stod för flera högklassiga räddningar

 Men det är inte undra på. Han älskar livet just nu.

Förra lördagen köpte Aston Villa loss svensken från Roma för 3,5 miljoner euro (motsvarande ca 36 miljoner kronor) , enligt italiensk media

Fotbollskanalen gör dessutom gällande att han får en lön på omkring 600 000 kronor i veckan i Aston Villa - oc det skulle innebära att tre-årskontraktet inklusive bonusar är värt närmare 100 miljoner svenska kronor!

Aston Villas beslut att köpa loss honom från Roma var precis det han önskade. 2018 tog han steget till Roma, men det har varit odryga två år med ständiga förändringar. Han har blivit utlånad till Cagliari, Everton Sheffield United innan han i januari i år värvades till Aston Villa

Mitt i förhandlingsrna med Aston Villa, har han också skaffat sig en bas i Sverige. Han har köpt en villa  i Barsebäckshamn vid havet utanför Malmö.

Huset kostade 26 miljoner, men med en veckolön om 600 000 kr krävdes inte så mycket funderande. 

 

 

Och väl på plats i England väntar en miljonlön.

 

Det är Aftonbladet som rapporterar att Robin Olsen kommer få en veckolön på omkring 50 000 pund, vilket motsvarar drygt 600 000 kronor. Enligt uppgifterna innehåller kontraktet, som är skrivet över tre år, också bonusar som gör att den svenske landslagsmålvaktens avtal är vårt omkring 100 miljoner kronor.

 

Olsen debuterade i Aston Villa-tröjan i sista omgången av Premier League, då det blev en 3-2-förlust mot Manchester City.

 

- Jag trivs otroligt bra. Fantastisk klubb, och jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket, sa 32-åringen till Fotbollskanalen nyligen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.