De tjänar över miljarden varje år

Med en årslön på 106 miljoner kronor blir 29-årige Kanada-forwarden Jonathan Huberdeau en av NHL:s högst betalda spelare, ja endast sju har en högre årslön, bland dem backen Erik Karlsson i San José.

jonathanHuberdeau, effektiv NHl-forward, men så ska han också göra skäl för 850 miljoner kronor.

Det totala värdet på Huberdeaus kontrakt, som går ut 2031, är 850 miljoner kronor. Bakom sig har han tio säsonger i konkurrenten Florida Panthers. Han är en pålitlig poängspelare med 115 poäng (30+85) förra säsongen och en andra plats i poängligan bakom Edmontons Connor McDavid 123 poäng (44+79).

I en uppmärksammad trade, ”bytesaffär”, har Huberdeaus bytt Floridas sol mot Calgarys mer bistra klimat.  I Calgary finns fem svenska spelare, målvakten Jakob Markström, backarna Rasmus Andersson och Oliver Kylington samt forwardsduon Elias Lindholm och Mikael Backlund.

-Jag är lycklig över ett nytt kapitel och jag är hängiven till det här laget. Jag kan inte vänta på att få spela inför de passionerade fans som finns i Calgary, säger Huberdeau i ett pressmeddelande.

Erik Karlssons kontrakt signerades sommaren 2019 och löper också på åtta år. Totalbeloppet överstiger 900 miljoner, årslönen är 116 400 041 miljoner kronor.

Högst betald i NHL är Connor McDavid som har ett gällande nio årskontrakt , från 2017 som ger honom  120 miljoner kronor årligen.

 Enligt uppgifter i kanadensisk press var Edmontons avsikt att erbjuda ett ännu högre belopp. McDavid avböjde, med motivering för att frigöra löneutrymme för andra spelare. 

I löneligans topp återfinns dessutom, Artemi Panarin, New York Rangers, Auston Matthews, Toronto, John Tavares, Toronto, Mitchell Marner, Toronto och Drew Doughty, Los Angeles. Samtliga med en årslön överstigande 100 miljoner kronor.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.