De tjänar över miljarden varje år

Med en årslön på 106 miljoner kronor blir 29-årige Kanada-forwarden Jonathan Huberdeau en av NHL:s högst betalda spelare, ja endast sju har en högre årslön, bland dem backen Erik Karlsson i San José.

jonathanHuberdeau, effektiv NHl-forward, men så ska han också göra skäl för 850 miljoner kronor.

Det totala värdet på Huberdeaus kontrakt, som går ut 2031, är 850 miljoner kronor. Bakom sig har han tio säsonger i konkurrenten Florida Panthers. Han är en pålitlig poängspelare med 115 poäng (30+85) förra säsongen och en andra plats i poängligan bakom Edmontons Connor McDavid 123 poäng (44+79).

I en uppmärksammad trade, ”bytesaffär”, har Huberdeaus bytt Floridas sol mot Calgarys mer bistra klimat.  I Calgary finns fem svenska spelare, målvakten Jakob Markström, backarna Rasmus Andersson och Oliver Kylington samt forwardsduon Elias Lindholm och Mikael Backlund.

-Jag är lycklig över ett nytt kapitel och jag är hängiven till det här laget. Jag kan inte vänta på att få spela inför de passionerade fans som finns i Calgary, säger Huberdeau i ett pressmeddelande.

Erik Karlssons kontrakt signerades sommaren 2019 och löper också på åtta år. Totalbeloppet överstiger 900 miljoner, årslönen är 116 400 041 miljoner kronor.

Högst betald i NHL är Connor McDavid som har ett gällande nio årskontrakt , från 2017 som ger honom  120 miljoner kronor årligen.

 Enligt uppgifter i kanadensisk press var Edmontons avsikt att erbjuda ett ännu högre belopp. McDavid avböjde, med motivering för att frigöra löneutrymme för andra spelare. 

I löneligans topp återfinns dessutom, Artemi Panarin, New York Rangers, Auston Matthews, Toronto, John Tavares, Toronto, Mitchell Marner, Toronto och Drew Doughty, Los Angeles. Samtliga med en årslön överstigande 100 miljoner kronor.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

Den 24 november avled ishockeylegendaren Börje Salming i sviterna av nervsjukdomen ALS. Börje Salming har hyllats stort ända sedan han berättade att han drabbats av sjukdomen under sommaren 2022. På lördag den 11 februari arrangerar TV4, Brynäs och Börje Salming ALS-stiftelse hyllningsmatchen Game for Börje i legendarens minne, där pengar samlas in till ALS-forskning.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.