Joakim tvingades att köpa sig fri

Joakim Nordström har pplevt åtskilligt tack vare ishockeyn, men kunde aldrig föreställa sig att han skulle behövs betala så mycket som 11 miljoner kronor för att fortsätta karriären. Detta skriver tidningen Blick i ett avslöjande från Schweiz där han i dag spelar. 

En lycklig Joakim Nordström efter en landskamp med Tre Kronor

Han har älskat ishockey sedan uppväxten i Tyresö och upplevde framgångar. Via moderklubben Hanvikens SK, Huddinge och AIK nådde han Färjestad i elitserien och även Tre Kronor innan han flyttade utomlands 2013. 

Den vänsterhänte forwarden fick också göra NHL-debut sedan han värvats av Chicago Blackhawks och han blev kvar i USA där fram till och med 2020 och spelade även i Carolina Hurricanes och Boston Bruins.

Då uppstod möjligheten att flytta till legendariska Dynamo Moskva i KHL. Han hann med en säsong där innan Sovjet anföll Ukraina. 18  svenska ishockeyspelare i rysk tjänst fördömdes. Några var snabba att ta beslutet att flytta hem eller ta chansen till spel i Schweiz. Joakim Nordström var en av dem.  Medan hans svenska klubbkamrater i CSKA valde att stanna lockades  Joakim att skriva ett kontrakt med FC Davos – med en mörk baksida.

Nu har nämligen avslöjandet skett.  Schweiziska tidningen Blick har grävt fram uppgifter som som visar att Joakim tvingades ta av sparade pengar och betala rejält för att komma loss från CSKA. Ryssarna släppte inte honom från kontraktet förrän han betalade 1 miljon schweiziska franc (11 miljoner kr, gör Blick gällande och att han därmed kunde lämna Moskva och flytta till Davos.

Miljoner från USA-åren försvann i ett läge då han inte hade så mycket att välja på. Det bör poänteras att Joakim själv inte har kommenterat uppgifterna. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.