Joakim tvingades att köpa sig fri

Joakim Nordström har pplevt åtskilligt tack vare ishockeyn, men kunde aldrig föreställa sig att han skulle behövs betala så mycket som 11 miljoner kronor för att fortsätta karriären. Detta skriver tidningen Blick i ett avslöjande från Schweiz där han i dag spelar. 

En lycklig Joakim Nordström efter en landskamp med Tre Kronor

Han har älskat ishockey sedan uppväxten i Tyresö och upplevde framgångar. Via moderklubben Hanvikens SK, Huddinge och AIK nådde han Färjestad i elitserien och även Tre Kronor innan han flyttade utomlands 2013. 

Den vänsterhänte forwarden fick också göra NHL-debut sedan han värvats av Chicago Blackhawks och han blev kvar i USA där fram till och med 2020 och spelade även i Carolina Hurricanes och Boston Bruins.

Då uppstod möjligheten att flytta till legendariska Dynamo Moskva i KHL. Han hann med en säsong där innan Sovjet anföll Ukraina. 18  svenska ishockeyspelare i rysk tjänst fördömdes. Några var snabba att ta beslutet att flytta hem eller ta chansen till spel i Schweiz. Joakim Nordström var en av dem.  Medan hans svenska klubbkamrater i CSKA valde att stanna lockades  Joakim att skriva ett kontrakt med FC Davos – med en mörk baksida.

Nu har nämligen avslöjandet skett.  Schweiziska tidningen Blick har grävt fram uppgifter som som visar att Joakim tvingades ta av sparade pengar och betala rejält för att komma loss från CSKA. Ryssarna släppte inte honom från kontraktet förrän han betalade 1 miljon schweiziska franc (11 miljoner kr, gör Blick gällande och att han därmed kunde lämna Moskva och flytta till Davos.

Miljoner från USA-åren försvann i ett läge då han inte hade så mycket att välja på. Det bör poänteras att Joakim själv inte har kommenterat uppgifterna. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.