Norrman ersätter ryske pampen efter 17 år

Det har betraktats som den omöjliga förändringen.Men nu är ryssen Boris Skrynnik ersatt.Han har varit ordförande-president i bandyns internationella förbund FIB i inte mindre än  sjutton år och hade mer eller mindre lagt beslag på uppdraget, men nu har ett skifte skett. Norrmannen Stein Pedersen har tagit över. 

Vid senaste kongressen avgick även generalsekreteraren Bo Nyman, Söderhamn och ersattes av Attila Adamfy, Ungern.

Boris Skrynnik tillsammans med förre ryske presidenten, Dmitri Medvedev. vid en prisceremoni.

Bandyns tillväxt är kartlagd. FIB har 26 medlemsnationer och bandyn har faktisk lika många licensierade utövare som FIS, som står för halva vinter-OS. Bandyn är numera näst största vinteridrott på is och snö. 

Förändringarna i styrelsen är unika. Det är första gången sedan Gunnar Galin med kollegor  bildade FIB 1955 som det inte finns en svensk eller ryss i ledningen av internationell bandy.

 I slutet av mars 2003 ska Sverige stå som värd för herr-VM om allting fungerar enligt förhoppningarna. VM pojkar för 17 och 19 år,20–22 januari, ska också genomföras i Sverige.

X) Gunnar Galin, var president under åren 1955 - 63, ordförande i Svenska Bandyförbundet 1950–61, UK-chef i bandy under åren 1959–61 och hade dessförinnan under åren 1946-55 varit Davis Cupkapten i tennis. Har fyra SM-guld i bandy och både EM och SM i ishockey. Kallades som aktiv för ”Bandykeruben”, en hedersbeteckning. I Norstedts etymologiska ordbok hittar vi ”kerubängel i barngestalt av hebreiska kerub högre väsen som står i förbindelse med gudomen”.

Curt Einarsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Båstad Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.