Patrik får 18 miljoner för att stanna

IK Oskarshamns poängmaskin i SHL-ishockeyn,  Patrik Karlkvist, 31 år,  stannar på ostkusten till och med säsongen 2027-2028. Kontraktet är värt cirka 18 miljoner kronor och ger Karlkvist en  månadslön på cirka 300 000 kronor.

Hans nuvarande kontrakt går ut våren 2023,  nu är Karlkvist och föreningen överens om en förlängning till 2028. Kontraktet är ett av de största kontrakten någonsin i SHL, både till längd och kontraktssumma.

Patrik Karlkvist anslöt från Modo  inför förra säsongen med omedelbar succé.  Totalt 46 poäng (20+26). Den här säsongen har succén fortsatt, tillsammans med den finska duon Antti Suomela/Ahti Oksanen utgör Karlkvist SHL:s mest sevärda trio med  14 mål och 16 assist på 25 matcher för ”Karla”.

Ville stanna på ostkusten

Under hösten har lagets sportchef, Thomas Fröberg, haft förhandlingar om en förlängning. Karlqkvist gjorde tidigt klart att han gärna stannade på ostkusten, givet hans familjesituation och att han under hösten varit en flitig gäst på olika villa – och hus visningar i regionen.

Lagets tränare, Martin Filander, är förstås nöjd över att han får behålla sin stjärnspelare.

-Det sänder också en  viktig signal  till vår omgivning. IK Oskarshamn är ett bra ställe att komma till som spelare.   Här kan du ta nästa steg i karriären,  sammanfattade Filander på föreningens hemsida.

Patrik Karlkvists hockeyresa har varit lång, och trots stor poäng produktion i Hockeyallsvenskan var SHL-lagen kallsinniga.  Ända tills Martin Filander tog telefonkontakt sommaren 2021. Han lade fram en plan för framtiden och Karlkvist valde att lämna Modo.

Oskarshamns dyrgrip växte upp i Trosa,  den första  hockeyutbildningen ägde rum i Nyköpings HK:s regi.  

Därifrån var steget inte långt till Södertälje, sedan följde spel i Hockeyettan med Västervik, flyttlasset gick vidare till Mora, och Modo i två sejourer med ett misslyckat mellanspel i finska Sport Vasa.  Tillbaka i Modo sedan supportrar startat en insamling på swish för att få tillbaka sin målgörare.

-Det känns jättebra att ledningen tror på mig och att jag kommer att hålla under lång tid. Vi hoppas förstås nå play off den här säsongen, och att vi kan fortsätta att bygga och bli ett topp 6 lag i en nära framtid, säger Karlkvist i ett pressmeddelande från klubben.

Frågan är förstås hor IK Oskarshamn med SHL:s lägsta spelarbudget, i storleksordningen 50-60 miljoner kan skriva ett kontrakt av den här omfattningen. Det är föreningens mest omfattande kontrakt någonsin och har bekräftats av föreningskällor till tidningen Barometern i Oskarshamn.

-En spelare i mål och poängligans topp ska givetvis ha bra betalt. Han hade uttryckt önskemål och stanna hos oss, då var det min uppgift att försöka lösa det. Vad gäller de summor som cirkulerar har jag inga kommentarer, meddelar sportchefen Thomas Fröberg. 

Inga hemliga finansiärer

-Finns det några hemliga finansiärer med i bilden?

-Nej, några sådana finns inte i Oskarshamn.

Ett led i IK Oskarshamns framtids satsning är också ett nyskrivet kontrakt, två år, med JVM-backen Hugo Jonasson. Han har haft en stark utveckling sedan han anslöt från Troja och har tagit en ordinarie plats i lagets SHL-trupp.

För närvarande parkerar Oskarshamn med 12:e plats i SHL-tabellen med 31 poäng. Förra säsongen slog laget ut Leksand i åttondelsfinal men föll mot Rögle i kvartsfinal.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.