Svennis: "Nu fokuserar jag på hälsan"

Sven-Göran "Svennis" Eriksson, 75, har drabbats av hälsoproblem och drar ned på sina offentliga framträdanden, bekräftar den legendariske fotbollstränaren i ett uttalande.

Svennis kopplar av i sitt hem, Björkefors herrgård utanför Sunne

Bland annat tar han en paus från sportchefsrollen i Karlstad Fotboll.

"Jag, Sven-Göran Svennis Eriksson, har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag. Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv", säger Eriksson i ett uttalande till bland annat TT.

Erikssons advokat Anders Runebjer säger till TT att Eriksson inte vill kommentera sitt hälsotillstånd ytterligare.

Beskedet om Erikssons hälsa bekräftas även av hans nuvarande klubb Karlstad Fotboll.

I februari 2022 tog Eriksson plats som sportslig rådgivare i division 1-klubben. I början av december 2022 blev han klubbens sportchef.

Enligt Nya Wermlands-Tidningen har "Svennis” i stort sett inte missat några Karlstad-träningar under sin tid som klubbens sportchef – men den senaste tiden ska han dock inte synts till vid träningar eller matcher.

Enligt klubben kommer dock Eriksson att arbeta med "de övergripande frågorna kring klubbens representationslag", tillsammans med huvudtränaren Albert Bunjaki.

 

 

 

Klubben uppger även att Tobias Johansson tar över som tf sportchef.

 

Karlstad Fotboll skriver på sin webbplats att man önskar "Svennis" ett snabbt tillfrisknande och ber alla respektera hans privatliv.(TT)

 

Fakta

Sven-Göran Eriksson

Född: 5 februari 1948 i Sunne, Värmland.

Sven-Göran Eriksson inledde sin tränarkarriär i Degerfors 1977. Efter en Uefacup-titel med IFK Göteborg 1982 följde en guldskimrande karriär i europeiska storklubbar som Benfica, Roma och Lazio. Därtill har svensken varit förbundskapten för bland annat England, Mexiko och Elfenbenskusten. 

Karriär (i urval): 1977–1978 Degerfors, 1979–1982 IFK Göteborg, 1984–1987 Roma, 1987–1989 Fiorentina, 1989–1992 Benfica, 1992–1997 Sampdoria, 1997–2001 Lazio, 2001–2006 England, 2007–2008 Manchester City, 2009–2010, Notts County (sportchef), 2010 Elfenbenskusten, 2010–2011 Leicester), 2019 Filippinerna, 2022– Karlstad Fotboll (sportslig rådgivare och sportchef).

Meriter (i urval): Svensk mästare (1982), Uefacupen (1981/82), portugisisk mästare (1982/83, 1983/84, 1990/91), Italienska cupen (1985/86, 1993/94, 1997/98 samt 1999/00), Italiensk mästare (1999/00).

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.