Plötsligt kan båda stjärnorna vara borta

Malmö FF:s ledning har fullt upp – med frågor som skapar stor dramatik . . Som att stänga av en spelare, Sergio Peña, 27, om han döms till fängelse för grovt rattfylleri,  Som den akuta situationen med Anders Christiansen, 32 som plötsligt har fått en pacemaker inopererad.

Risken är att båda MFF stjärnorna blir indisponibla under resten av säsongen.

Sergio Peña riskerar att dömas till fängelse för grovt rattfylleri

Anders MFF:s lagkapten och drabbades av plötslig yrsel och illamående i samband med en träning förra onsdagen. Han fördes till sjukhus och behandlades intensivt under några intensiva timmar och fick en ICD, en sorts pacemaker, inopererad.

"Glad att han lever"

- Jag är glad att han lever, säger huvudtränaren Henrik Rydström enligt Aftonbladet.

Anders Christiansen mår efter omständigheterna bra, meddelar klubben.

Samtidigt väntar Sergio Pena på förhandling i Malmö tingsrätt.

- Jag vet att jag gjorde fel, men jag kände mig inte påverkad, säger peruanen som står åtalad för grovt rattfylleri efter att ha kört hem från ett restaurangbesök i centrala  Malmö.

Det var på kvällen den 18 april som peruanen stoppades av polis i centrala Malmö för att ha kört för fort. Han greps misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha uppvisat 1,3 promille alkohol i blodet.

Han uppger att han drack fyra, fem glas under den aktuella kvällen. Åklagaren Eva Jansson Sundling frågar varför han tog bilen, trots att han visste att det var olagligt att köra påverkad.

Vid tillfället tänkte jag faktiskt inte på rätt sätt, jag hade i huvudet att jag kunde köra. Det är första gången det händer. Jag brukar inte dricka alkohol och jag brukar inte köra om jag har druckit, säger Peña.

Kan bli fängelse

När åtal väcktes mot honom sade dåvarande åklagaren att det kan bli aktuellt med ett fängelsestraff.

Om Peña döms till fängelse för grovt rattfylleri kommer han – enligt försvarsadvokatens yttrande till Malmö tingsrätt – att bli avstängd av Malmö FF motsvarande tiden för ett fängelsestraff och få ett ytterligare löneavdrag.

Klubben har sagt att man har ”vidtagit disciplinära åtgärder”. Enligt advokaten Abraham Zeitos yttrande rör det sig om en månads löneavdrag. Mittfältaren har startat i MFF:s samtliga tio allsvenska matcher den här säsongen.

Advokaten  anser att Peña bör dömas till samhällstjänst och att "fängelse bör vara helt uteslutet".  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen