Tjejerna återvänder till landslaget

Nu jublar många skidentusiaster.  Såväl Frida Karlsson, Maja Dahlqvist som Linn Svahn är på väg att ansluta sig till skidlandslaget igen.

"Jag vet inte om det sista är klart än, men allt har pekat mot det#, säger Karlssons tränare Per Nilsson till Expressen.

Linn Svahn är också klar för skidlandslaget igen.

Diskussioner mellan åkarna och landslagsledningen har pågått en tid och mycket tyder på att förbundet kan räkna in trion i truppen. På torsdag kommer slutligt besked. Då ska en färdig trupp presenteras till nästa säsong.

Förra säsongen valde Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn att köra efter ett eget träningsupplägg och därmed ställa sig utanför  landslagets rutiner med läger och andra sammandragningar.. Men nu har trion bytt åsikt och vill återförenas med de  andra landslagåkarna. inför torsdagens truppresentation landeras en ny lösning. Frida,Maja och Linn är att räkna med i landslaget igen  

- Det har varit väldigt positivt hela vägen, så det är väl bara slutklämmen kvar med kontraktsskrivandet. Jag vet inte om det sista är klart än, men allt har pekat mot det, säger Frida Karlssons tränare Per Nilsson till Expressen.

Utbrytarna har sökt en större frihet runt träning och förberedelser och uppenbarligen har förbundet haft framgång via en ny planering och därför har nya kontrakt kunnat formats., uppger Expressen.

Landslagsåkaren Moa Ilar, som tillsammans med Marcus Grate fört åkarnas talan i förhandlingarna, tror också att Karlsson, Dahlqvist och Svahn kan vara på väg tillbaka.

- Jag hoppas det. Det känns som att vi har bra energi i gruppen och vi har haft en fantastiskt fin säsong bakom oss. Jag tror att det blir ett stort och fint lag, säger Ilar till SVT. (TT)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att Västerås, och inte Uppsala, blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Den 15–16 mars  ska dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgöras i ABB Arena Syd som är Sveriges största inomhusarena för bandy.

I Uppsala har man svårt att svälja förtreten. Uppgifter gör gällande att kommunen och näringslivet förlorar 25 miljoner på det uteblivna arrangemanget. Ett faktum som smärtar ännu mer då kommunen investerade 5,1 miljoner i evenemanget i fjol.

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har i dag all anledning att jubla. I beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen slås fast att ungdomsturneringar, typ Gothia Cup, fotboll och Partille Cup, handboll, inte ska erlägga resegarantiavgifter. Dennis och Fredrik kan jobba vidare som tidigare – precis som alla andra arrangörer av cuper och turneringar för idrottens unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen