Percy är entreprenören personifierad

Han är den verklige extreprenören personifierad.

I samband med matchen mot MoDo Hockey i Malmö Arena lördagen den 30 september kommer Malmö Redhawks att uppmärksamma Percy Nilsson för hans gärningar för klubben. Vid en ceremoni ska hans namn förevigas i arenans tak. Han är ju en man som alltid haft höga planer och som han har gått i land med. 

Men tungan rätt i mun i alla år, ja, det har han lyckats med i mer än fem årtionden, En snickarlärling med ambitioner redan i tonåren, han startade eget företag, skapade landets främsta hockeyklubb, utvecklade en stor golfanläggning med bostadsområde i Marbella och berikade Malmö med en jättearena. hans cv rynner en del...

Malmöpågen Percy Nilssons betydelse för utvecklingen av Malmöhockeyn och Hyllie, den stadsdel där Malmö Arena är belägen, är omvittnad och välkänd. Percy, som nyligen fyllde fyllde 80 år, växte upp på Lönngården i Malmö där hans uppfinningsrikedom och drift för affärer utvecklades i tidig ålder. 

Efter att ha börjat som snickarlärling i unga år blev han tämligen omgående egenföretagare och började därefter bygga upp sina verksamheter i bygg och fastighetsbranschen.

1984 blev Percy invald som ordförande för Malmö IF, en position han som han hade i över 20 år. Klubben skulle några år senare inleda den storsatsning som skulle skepa ekon i hockeyn. 

Denna kulminerade med den välkända presskonferens 1988 då Percy Nilsson presenterade ett antal namnkunniga nyförvärv som fick större delen av hockey-sverige att häpna. 

Med storsatsningen kom det nybyggda lagets framgångar att staplas på hög i början på 90-talet. Framgångarna utgjordes framför allt av tre raka titelsäsonger med SM-guld 91/92 och 93/94 med ett vunnet Europacupmästerskap däremellan.

Han har svarat för enorma insatser för både Malmöhockeyns och regionens expansion och utveckling Percy har haft en avgörande roll i 50 år – för laget, klubben, tillväxten, nyförvärv -, han har satsat ar åtskilliga miljoner och som kronan på verket, bygget av Malmö Arena i Hyllie. Multiarenan invigdes 2008 och har sedan dess varit Malmö Redhawks givna ”himmaborg”.

Om hundra dagar uppstår festen. Få personer har haft en sådan enskild betydelse för en sport och en bygd som denne man. Mera berättigad för en kollektiv hyllning är få människor. Det blir en dag då Malmöpubliken kan besvara den kärlek som han har visat alla.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.