Rolfö mest populär i damlandslaget

Damlandslaget är i kvartsfinal i VM och spelarna  blir allt mera populära hos svenska folket. Men vilka spelare i truppen har egentligen gjort störst avtryck? 

Genom att kolla trender för Google-sökningar och Instagramföljare har Spelsajten Betting.se tagit reda på vem som är populärast.

Är de mest framgångsrika spelarna på planen även mest populär på internet? Google-söktrender har skett under den senaste månaden på var och en av spelarna, samt hur många Instagramföljare våra landslagsstjärnor har ökat med under mästerskapen 

Rolfö är stjärnan

Under den senaste månaden är Champions League-vinnaren och storstjärnan Fridolina Rolfö den som svenskarna sökt mest av på Google. Hon inledde dessutom med att göra mål mot både Sydafrika och Italien. 

Men totalt sett är det målvakten Zecira Musovic som ökat mest i popularitet under mästerskapet. Hennes följarantal på Instagram har ökat med över 75 000 följare vilket vittnar om hennes enastående insatser under VM.

Att Kosovare Asllani skulle placera sig högt på listan är ingen större skräll. Hon, tillsammans med Caroline Seger och Fridolina Rolfö, är Sveriges mest profilerade damfotbollsspelare. 

Att Lina Hurtig återfinns på fjärdeplats på listan är inteheller  uppseendeväckande med tanke på straffen senast

Här är listan

Zecira Musovic

Fridolina Rolfö

Kosovare Asllani

Lina Hurtig

Caroline Seger

Stina Blackstenius

Amanda Ilestedt

Nathalie Björn

Magdalena Eriksson

Johanna Rytting Kaneryd

Rebecka Blomqvist

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.