Tobias klarade vägen tillbaka

Annandag jul 2018 var karriären över för då 30-årige Leksands-profilen Tobias Forsberg. I en seriematch mot Almtuna kolliderade Forsberg våldsamt med sargen. 

Han drabbades av en ryggmärgsskada, förlamades från armhålorna och nedåt, men är nu tillbaka i ishockeyns hetluft - som nyvald ledamot i Leksands IF AB:s styrelse. 

Tobias Forsberg arbetar i dag som föreläsare vid olika event, med rubriken ”Nya perspektiv” som tydlig ledtråd. Foto: Pontus Lundahl / TT

Vid årsmötet på måndagen, efter  tidigare styrelsekaos i föreningen, valdes Tobias enhälligt in i bolagsstyrelsen.

-Jag är så oerhört tacksam över att jag åter får kriga för klubben i mitt hjärta, säger Tobias till föreningens hemsida.

Tobias bor i dag i Saltsjö/Boo, är gift med Filippa och är nu Richloow Forsberg i styrelseprotokoll. Tobias ”resa” är värd beundran och stor respekt. Med norrländsk envishet, han är född och uppvuxen i Piteå, har Tobias vägrat att ge upp.

Unika operationer

Unika handkirurgiska operationer på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg har återgett Tobias arm och handfunktioner. Han kan nu själv manövrera sin rullstol, något som har inneburit  ökad livskvalité och självständighet.

Hans samhörighet, han spelade där åtta säsonger med Leksand är omvittnad.  Han var som aktiv fansens absoluta favorit – att alltid ge allt för laget.

-Efter 399 matcher finns det få saker som jag är så stolt över, att jag fått vara och får fortsätta att vara, en del i denna fantastiska familj, säger Tobias  Richloow Forsberg.

Han arbetar i dag som föreläsare vid olika event, med rubriken ”Nya perspektiv” som tydlig ledtråd. Han skriver krönikor och  har varit expertkommentator på TV 4.

- I Leksand är det glöden som för oss samman, att så många brinner för ishockeyn. Med det som grund vill jag arbeta för att främja Leksands IF:s framtid och utveckling, betonar Tobias Richloow Forsberg.

Som ny ordförande i bolagsstyrelsen valdes Mats Ekelund, 68 år, via Skåne och Stockholm nu sedan fem år bosatt i Dala-regionen. Han är också ny ordförande i den ideella föreningen, Leksands IF.  Han valdes där i tredje försöket efter att hela havet stormat i två tidigare årsstämmor och det fanns hot om polisanmälan.

Tobias ett föredöme

Mats Ekelund är i grunden bankman och företagsledare, med ett idrotts- CV som ledarprofil inom svensk innebandy. 

Inom Ishockeyn  är han oprövad,  den stora förståelsen för sporten och engagemanget i bygden finns hos Tobias Richloow Forsberg. Om Ekelund är klok tar han rygg på Tobias – en av sportens mest starka karaktärer.

Det är omöjligt att undgå hylla honom, från smällen in i sargen, svårt förlamad,  och nu, fem år senare, tillbaka för att åter kämpa för Leksand. 

Hatten av för Tobias.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen