Anna var beredd på att få uppdraget

Så får då RF en kvinnlig ordförande, det som många förespråkade före stämman i våras.

Efter Karl-Erik Nilssons besked att han lämnar posten med omedelbar verkan träder Anna Iwarsson in i och med att hon är vice ordförande i Riksidrottsförbundet.

Nja, Anna Iwarsson sitter inte så ofta med armarna i kors. hon vill få mycket gjort och fårnu en intensiv tid som ordförande i RF.

– Jag känner ett stort ansvar för att ta över rollen som ordförande.I det läget som organisationen befinner sig i. Jag vet att vi i grunden är en stabil organisation med många kloka ledare både i Riksidrottsstyrelsen, SISU se och bland våra specialidrottsförbund. Självklart ville jag inte att vi skulle hamna i den här situationen men jag respekterar Karl-Eriks beslut, säger Anna Iwarsson.

Som vice ordförande har hon naturligt haft ett samarbete med Karl-Erik Nilsson i styrelsearbetet.

– Den löpande dialogen med Karl-Erik i styrelsearbetet och med generalsekreterare Stefan Bergh gör att jag upplever att jag trots allt har ganska lätt att komma in i ordföranderollen, 

Den gemensamma nordiska hållning gällande Rysslands och Belarus deltagande i internationell idrott ligger fast.

– Med anledning av den mediala diskussion om Riksidrottsförbundets och den svenska idrottsrörelsens hållning gällande ryskt och belarusiskt deltagande i internationell idrott vill jag vara tydlig.. Vi hade ett nordiskt möte så sent som förra månaden där samtliga nordiska riksidrottsförbund, olympiska och paralympiska kommittéer var eniga om att vi måste hålla fast nuvarande linje då Rysslands anfallskrig mot Ukraina fortfarande pågår.

RF:s statuter anger de kommande händelserna:

Om ordföranden avgår eller har förhinder träder vice ordföranden in i hans ställe. Antingen väljer styrelsen att fortsätta arbetet fram till nästa ordinarie stämma med vice ordförande i ordinarie ordförandens ställe. Det andra alternativet är att styrelsen beslutar att kalla medlemmarna till extra stämma för val av ny ordförande.

Styrelsen är skyldiga att kalla till en extra stämma om det skriftligen begärs av minst tio specialidrottsförbund som tillsammans samlar minst en tiondel av totala antalet röster enligt upprättad röstlängd.

Tidpunkten för de extra stämmorna bör bestämmas på ett sådant sätt att valberedningen ges en rimlig tid för ett gott beredningsarbete. Kallelsetiden till extra stämmor för RF och SISU Idrottsutbildarna är enligt stadgarna 14 dagar.

Fakta

2015 debuterade Anna Iwarsson som författare och under det första året släppte hon tre böcker:

Och, vana från föreningsarbete har hon gott om - som ordförande för Svenska Gymnastikförbundet, och tidigare vice ordförande i IF Brommapojkarna.

Åren 2000-2012 var Anna Iwarsson generalsekreterare för IF Friskis&Svettis i nio länder. Hon är leg fysioterapeut och arbetade på 90-talet arbetade på Karolinska Universitetssjukhuset/Huddinge sjukhus och senare som chefsfysioterapeut på Danderyds sjukhus

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.