Pim-Pim investerar i eget tennisbolag

Joachim "Pim-Pim" Johansson, i dag 41 år,  är tillbaka inom tennisen. Med pappa Leif och medgrundaren och serie-entreprenören  Oliver Hildebrandt  bygger han projektet Pace i sitt bolag,  Pim-Pim Ace Management.

- Vi har grundat ett projekt för att ge tillbaka till svensk tennis. Pace syftar till att i olika delprojekt riktade mot spelare, tränare, klubbar och tävlingar bidra till att utveckla sporten.

Några av de inblandade vid tränar-symposiet i Kungliga Tennishallen, fån vänster Oliver Hildebrandt, Thomas Högstedt, Percy Rosberg, Joachim "Pim-Pim" Johansson, William Vinciguerra, Leif Johansson och Jonathan Mridha. Foto: Fabian Wester

”Pim-Pim” blev som bäst nia i världen, hade under en period världsrekordet i antal serveess i en match (51). Han var dock förföljd av skador och gav upp karriären 2013.

Kollegan Oliver Hildebrandt har ett förflutet som stor tennistalangi tonåren innan studierna tog över, men de har hela tiden behållit kontakten och står nu tillsammans bakom upplägget för Pace. 

Pace startades för ett år sedan i mindre skala men växlar nu upp rejält med flera nya och större delprojekt. Ambitionen är hög.

Pace är ett icke vinstdrivande projekt och de som  medverkar i  delprojekten behöver inte betala något alls. Grundarna investerar själva med både tid och finansiellt, men de jobbar också med flera partners. Här hoppas man att kunna bygga mer i framtiden.

- Vi ser långsiktigt på Pace och vi sätter inga gränser för var arbetet kan ta vägen. Vi vill göra saker som kan ge direkt effekt eller som kan ge resultat på lång sikt. Vi för gärna dialog med alla som vill vara med och bidra oavsett hur. Ju fler/starkare partners desto mer kan vi expandera och hitta fler sätt bidra , fortsätter Pim-Pim.

Tränarsymposiet under BNP Paribas Nordic Open med Pim-Pim själv, Thomas Högstedt och Leif Johansson var ett delprojekt där inte mindre än100 tränare deltog.

Pace har sin bas i Salkhallen, men avser att göra delprojekt även på andra anläggningar både i Stockholm och runtom i Sverige för att nå spelare/tränare/klubbar i hela Sverige.

Ett delmål var att anlita Thomas Högstedt som tränare

Ett annat var att signera  en av Sveriges mest lovande juniorer,  William Rejchtman Vinciguerra, systerson till Andreas, förre storspelaren.

Pace går också in som huvudsponsor för Salk Open, en av världens största inomhustävlingar för juniorer

Pace ska i november arrangera Pace-camp som är ett läger inför Pace Salk Open för 65 utvalda juniorer i Salkhallen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen