Pim-Pim investerar i eget tennisbolag

Joachim "Pim-Pim" Johansson, i dag 41 år,  är tillbaka inom tennisen. Med pappa Leif och medgrundaren och serie-entreprenören  Oliver Hildebrandt  bygger han projektet Pace i sitt bolag,  Pim-Pim Ace Management.

- Vi har grundat ett projekt för att ge tillbaka till svensk tennis. Pace syftar till att i olika delprojekt riktade mot spelare, tränare, klubbar och tävlingar bidra till att utveckla sporten.

Några av de inblandade vid tränar-symposiet i Kungliga Tennishallen, fån vänster Oliver Hildebrandt, Thomas Högstedt, Percy Rosberg, Joachim "Pim-Pim" Johansson, William Vinciguerra, Leif Johansson och Jonathan Mridha. Foto: Fabian Wester

”Pim-Pim” blev som bäst nia i världen, hade under en period världsrekordet i antal serveess i en match (51). Han var dock förföljd av skador och gav upp karriären 2013.

Kollegan Oliver Hildebrandt har ett förflutet som stor tennistalangi tonåren innan studierna tog över, men de har hela tiden behållit kontakten och står nu tillsammans bakom upplägget för Pace. 

Pace startades för ett år sedan i mindre skala men växlar nu upp rejält med flera nya och större delprojekt. Ambitionen är hög.

Pace är ett icke vinstdrivande projekt och de som  medverkar i  delprojekten behöver inte betala något alls. Grundarna investerar själva med både tid och finansiellt, men de jobbar också med flera partners. Här hoppas man att kunna bygga mer i framtiden.

- Vi ser långsiktigt på Pace och vi sätter inga gränser för var arbetet kan ta vägen. Vi vill göra saker som kan ge direkt effekt eller som kan ge resultat på lång sikt. Vi för gärna dialog med alla som vill vara med och bidra oavsett hur. Ju fler/starkare partners desto mer kan vi expandera och hitta fler sätt bidra , fortsätter Pim-Pim.

Tränarsymposiet under BNP Paribas Nordic Open med Pim-Pim själv, Thomas Högstedt och Leif Johansson var ett delprojekt där inte mindre än100 tränare deltog.

Pace har sin bas i Salkhallen, men avser att göra delprojekt även på andra anläggningar både i Stockholm och runtom i Sverige för att nå spelare/tränare/klubbar i hela Sverige.

Ett delmål var att anlita Thomas Högstedt som tränare

Ett annat var att signera  en av Sveriges mest lovande juniorer,  William Rejchtman Vinciguerra, systerson till Andreas, förre storspelaren.

Pace går också in som huvudsponsor för Salk Open, en av världens största inomhustävlingar för juniorer

Pace ska i november arrangera Pace-camp som är ett läger inför Pace Salk Open för 65 utvalda juniorer i Salkhallen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS-invigningen är bara ett par dagar bort.  Det må vara världens största idrottsfest, men det är också den särklassigt dyraste. Totalkostnaden för olympiska spelen har skjutit i höjden till över 187 miljarder dollar sedan 2000, tre gånger mer än planerat. För att vara värd kommer Paris sannolikt att spendera över 9,6 miljarder dollar, mer än turismintäkterna ger och 76 procent mer än planerat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.