Potter köper lyxhus i Åre

2011 kom han till Östersund och stannade i sju år. Han blev hyllad många gånger som tränaren och domptören i ÖFK, där han gjorde ett topplag av en främlingslegion. Nu återvänder han till Jämtland. Graham Fotbollstränaren Graham Potter har köpt ett exklusivt hus för 23 miljoner i Åre.

En sansad Graham Potter vid en pressträff i samband med den minnesvärda hemmamatchen mot Arsenal i Europa League i februari 2018 Foto: Robert Henriksson / TT

Den 240 kvm stora villan i två plan ligger centralt i Åre, med utsikt över samhället och vidderna.

 

– Objektet har legat ute på Hemnet ganska länge – till en början för ett högre pris än det såldes för, och jag har jobbat med den här affären sedan i mars 2023, berättar ansvarig mäklare, Joakim Westerlind Wiklund, i Sportbladet.

Så mycket mera vill han inte säga:

– Kunderna har begärt att vi ska hålla en väldigt låg profil så jag tror inte jag ska besvara några frågor kring köpet eftersom det handlar om offentliga personer.

Graham Potter skapade historia i Östersund. Under hans ledning avancerade ÖFK

till allsvenskan för första gången, där det slutade med en åttondeplats 2016. Två år i rad blev han utsedd till  ”Årets allsvensdka tränare”. Men sommaren 2018 lämnade han Östersund och flyttade med familjen hem till England där han först tränade Swansea City2019, och året därpå Brighton, innan han väckte Chelseas intresse dit han kom 1922. Det gick ett år innan storklubben fann skäl att befria honom från uppdraget. Sedan dess har han varit utan fotbollen.

De senaste åren har han bott i Hove utanför Brighton.

Om huset i Åre blir ett fritidshus eller är tänkt som fast boende har inte framkommit.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.