Travsporten provocerar regeringen

Svensk Travsport väljer en sensationell och hård linje. Spelbolaget går samman med Unibet och provocerar regeringen. ”Vi måste göra det som är bäst för oss”, säger Hans Ljungqvist, ordförande i svensk travsport
Hästsporten känner av snävare marginaler och nu drar sig inte de styrande från att samarbete med privata spelbolag. Foto. TT

 

Tidigare agerande och öppna resonemang om att flytta organisationen till Malta var inte nog. I Almedalen på torsdagen tog Hans Ljungqvist, ordförande i Svensk travsport, ett steg till och agerade tillsammans med Unibet och vd:n Henrik Tjernström.

Måste agera offensivt

De kräver en omreglering av spelmarknaden.

- Vi måste göra det som är bäst för trav- och galoppsporten, betonar Ljungqvist.

Svensk Travsport har sitt eget spelbolag, ATG, som har haft en fejd med just Unibet.  Men i dag har det mindre betydelse. Hans Ljungqvist tycker att man måste agera offensivt och drar sig inte för att samspela med ett privat spelbolag.

- Vår uppfattning är att det man ska kunna få från de privata operatörerna är lika mycket som man får från ATG i dag. Då skulle vi kunna konkurrera med Eurojackpot och liknande med stora potter, sa Tjernström.

Flyttar allt till Malta

Enligt Ljungqvist är alternativet en utlandsflytt och/eller att stänga travbanor.

Nu är det ju så att Svensk Travsports bolag ATG genererar skattemiljarder och något annat har säkerligen regeringen svårt att föreställa sig. I synnerhet inte när Svensk Travsport samarbetar med ett utländskt spelbolag som inte betalar skatt.

Ändå har de haft en rad möten och det finns ett mål om ett gemensamt V75 där Unibet kan ge Svensk Travsport fler utländska spelare och därmed öka vinstpotterna.

Hans Ljungqvist sa efter framträdandet i Visby:

- Vi är i alla fall här tillsammans i dag och det är första gången. Vi har ett gemensamt intresse att få en omreglering av spelmarknaden. 

Micke (inte verifierad)

fre, 2014-07-18 15:47

1. Främjandeförbudet

Vad säger lotterilagen och främjandeförbudet om detta? Kanske kunde ni kolla upp det.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.