Elfsborg vill starta fotbollens Idol

I Elfsborg är man på hugget. Flera projekt är på gång. Med klubbchefen Stefan Andreasson i spetsen planeras för ett fotbollens eget Idol i samarbete med TV4. Dessutom har klubben klart med ett marknadsföringsavtal värt 450 000 kronor med Borås stad.

- Vi tittar på ett projekt, det har potential och känns intressant. Men mer än så finns inte att säga för dagen, säger klubbchefen Stefan Andreasson som kommentar till att nyheten om ett fotbollsprogram har kommit ut.

TV4 träffade partners

Han är angelägen om att inte yppa för mycket.

Sanningen är den att Andreasson och Elfsborg har lyckats sälja in ett koncept till en TV-serie till TV4.
Upplägget är smart – finansiärer blir ett antal företag som på det viset också får en chans att synas i TV.

Trots hemlighetsmakeriet har det framkom att TV4 hade representanter i Borås på tisdagen och projektet presenterades för tilltänkta samarbetspartners.

"Proffsdrömmen" redan i vår

Planerna tar form allt mera och idén är att hitta Sveriges största fotbollstalang. Programmet har arbetsrubriken "Proffsdrömmen".

Unga fotbollsspelare ska visa upp sig på en audition som ska genomföras i fyra svenska städer.
24 talanger blir utvalda och ska träna i Elfsborg under fyra veckor. Via olika tävlingsmoment och bedömningar sker en gallring och slutligen utses en vinnare som får ett proffskontrakt med  Boråsklubben.

Det är bråttom för förhoppningen är att göra inspelningarna under de närmaste veckorna och sedan ska serien sändas i maj. 

Avtal med en speciell klausul

Dessutom har klubben skrivit ett marknadsföringsavtal med Borås Stad som för 450 000 kronor har skaffat sig flera rättigheter för 2012.

- Tröjreklamen där en loggo med Borås Stad ska finnas på spelarnas bröst.

- Framträdande placering på de så kallade led-skyltarna vid Borås Arenas långsida.

- Spelarna ska vara tillgängliga upp till tre tillfällen vid olika uppdrag inom marknadsföring.

Det finns en speciell klausul. Elfsborg ska ta avstånd från droger och dopning. Om klubben missköter den delen ska 225 000 kronor av avtalspengarna betalas tillbaka och det är Borås stad ensamt som bestämmer om agerandet är rätt eller fel.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Mellandag i VM i handboll – då är det väl lugnt i Scandinavium? Absolut inte! Nästan hundra barn från Göteborgs förorter, Orust och Borås samlades för att vara landslagsstjärnor för en dag. Och en tidigare världsstjärna dök upp och bjöd både på sig själv och på sina bästa tips: Ljubomir Vranjes.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen