Elfsborg vill starta fotbollens Idol

I Elfsborg är man på hugget. Flera projekt är på gång. Med klubbchefen Stefan Andreasson i spetsen planeras för ett fotbollens eget Idol i samarbete med TV4. Dessutom har klubben klart med ett marknadsföringsavtal värt 450 000 kronor med Borås stad.

- Vi tittar på ett projekt, det har potential och känns intressant. Men mer än så finns inte att säga för dagen, säger klubbchefen Stefan Andreasson som kommentar till att nyheten om ett fotbollsprogram har kommit ut.

TV4 träffade partners

Han är angelägen om att inte yppa för mycket.

Sanningen är den att Andreasson och Elfsborg har lyckats sälja in ett koncept till en TV-serie till TV4.
Upplägget är smart – finansiärer blir ett antal företag som på det viset också får en chans att synas i TV.

Trots hemlighetsmakeriet har det framkom att TV4 hade representanter i Borås på tisdagen och projektet presenterades för tilltänkta samarbetspartners.

"Proffsdrömmen" redan i vår

Planerna tar form allt mera och idén är att hitta Sveriges största fotbollstalang. Programmet har arbetsrubriken "Proffsdrömmen".

Unga fotbollsspelare ska visa upp sig på en audition som ska genomföras i fyra svenska städer.
24 talanger blir utvalda och ska träna i Elfsborg under fyra veckor. Via olika tävlingsmoment och bedömningar sker en gallring och slutligen utses en vinnare som får ett proffskontrakt med  Boråsklubben.

Det är bråttom för förhoppningen är att göra inspelningarna under de närmaste veckorna och sedan ska serien sändas i maj. 

Avtal med en speciell klausul

Dessutom har klubben skrivit ett marknadsföringsavtal med Borås Stad som för 450 000 kronor har skaffat sig flera rättigheter för 2012.

- Tröjreklamen där en loggo med Borås Stad ska finnas på spelarnas bröst.

- Framträdande placering på de så kallade led-skyltarna vid Borås Arenas långsida.

- Spelarna ska vara tillgängliga upp till tre tillfällen vid olika uppdrag inom marknadsföring.

Det finns en speciell klausul. Elfsborg ska ta avstånd från droger och dopning. Om klubben missköter den delen ska 225 000 kronor av avtalspengarna betalas tillbaka och det är Borås stad ensamt som bestämmer om agerandet är rätt eller fel.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.