AIK chartrar flygplan för fansen

Det tog två timmar, sedan var samtliga 180 platser sålda på AIK:s eget supporterplan till mötet med Napoli i Neapel den 20 september. Initiativet blev mycket uppskattat av fansen och klubben har försökt få fram ytterligare plan.
Thomas Edselius blev vd i AIK och har den tacksamma uppgiften att jobba i en förening med mycket stark medvind.- Vi vill hjälpa våra supporters, i synnerhet som det är lite krångligt att flyga till Neapel, berättar Thomas Edselius, vd i AIK.

180 lyckliga fans

AIK Fotboll erbjöd i första hand årskortsinnehavare och medlemmar i AIK att resa med direktflyg över dagen till bortamatchen mot SSC Napoli den 20 september.  De resenärerna är garanterade matchbiljetter och paketet kostar 4 650 kronor.

180 lyckliga fans flyger på morgonen på matchdagen till Italien och sedan sker hemresan ett par timmar efter matchens slut.

- Önskedrömmen vore ju att ge flera supporters chanser, men det har varit svårt att ordna fler plan, säger Edselius.

Har 3 000 biljetter

Biljetterna såldes slut på mindre än två timmar och klubben meddelar nu övriga intresserade fans att de på egen hand får försöka ordna resan. Totalt förfogar AIK över 3 000 biljetterna i Neapel.

Spelartruppen och övriga representanter för klubben flyger i ett annat plan och enligt Uefa:s regler måste ankomst ske dagen före matchen.

Thomas Edselius tillträdde som ekonomiansvarig 1 januari och blev sedan vd i maj. Han fick en flygande start i en klubb där det är snurr på alla tänkbara plan men med det gemensamma att ekonomin har förbättrats avsevärt.

Maximal medvind

Avtalet med Friends Arena blev mycket fördelaktigt utöver själva möjligheten att få spela på landets främsta arena.

Därtill de sportsliga framgångarna med avancemanget till Europa League och matcher mot PSV Eindhoven, Napoli och Dnipro Dnipropetrovsk.

- Det är sannerligen full fart med en mängd ärenden. Det är tur att vi är ett gäng som delar på uppgifterna, skrattar Thomas Edselius.

En mycket speciell höst

Återstoden av allsvenskan blir spännande av många skäl. Söndagen den 16 september spelas derbyt mot Djurgården som dessutom blir det sista någonsin på Råsunda. Uppmaningen till fansen är att fylla Norra Stå till sista plats. Inte minst därför att alla intäkter från den Norra läktaren tillfaller AIK, enligt ett treårsavtal från 2010 om att biljettintäkterna från bortalagets läktare också tillfaller bortalaget i derbyna.

Den 4 november spelas sista seriematchen på Råsunda, med Malmö FF som motståndare. En historisk match och nu rapporteras om inte mindre än 26 000 sålda biljetter. 

Men hur blir det då med hemmamatcherna i Europa League?

- Vi har diskuterat saken och till 99 procent spelar vi på Råsunda i november. Och det stämmer ju med kontraktet med Friends Arena. Där har vi tillträde enligt avtalet efter årsskiftet, avslöjar Thomas Edselius.

Johan (inte verifierad)

sön, 2012-09-09 10:38

1. Pazza Gnaget

Det är fantastiskt att vara gnagare i dessa tider, fotbollslaget går på vatten och snart är hockeyn igång igen :)

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.