AIK chartrar flygplan för fansen

Det tog två timmar, sedan var samtliga 180 platser sålda på AIK:s eget supporterplan till mötet med Napoli i Neapel den 20 september. Initiativet blev mycket uppskattat av fansen och klubben har försökt få fram ytterligare plan.
Thomas Edselius blev vd i AIK och har den tacksamma uppgiften att jobba i en förening med mycket stark medvind.- Vi vill hjälpa våra supporters, i synnerhet som det är lite krångligt att flyga till Neapel, berättar Thomas Edselius, vd i AIK.

180 lyckliga fans

AIK Fotboll erbjöd i första hand årskortsinnehavare och medlemmar i AIK att resa med direktflyg över dagen till bortamatchen mot SSC Napoli den 20 september.  De resenärerna är garanterade matchbiljetter och paketet kostar 4 650 kronor.

180 lyckliga fans flyger på morgonen på matchdagen till Italien och sedan sker hemresan ett par timmar efter matchens slut.

- Önskedrömmen vore ju att ge flera supporters chanser, men det har varit svårt att ordna fler plan, säger Edselius.

Har 3 000 biljetter

Biljetterna såldes slut på mindre än två timmar och klubben meddelar nu övriga intresserade fans att de på egen hand får försöka ordna resan. Totalt förfogar AIK över 3 000 biljetterna i Neapel.

Spelartruppen och övriga representanter för klubben flyger i ett annat plan och enligt Uefa:s regler måste ankomst ske dagen före matchen.

Thomas Edselius tillträdde som ekonomiansvarig 1 januari och blev sedan vd i maj. Han fick en flygande start i en klubb där det är snurr på alla tänkbara plan men med det gemensamma att ekonomin har förbättrats avsevärt.

Maximal medvind

Avtalet med Friends Arena blev mycket fördelaktigt utöver själva möjligheten att få spela på landets främsta arena.

Därtill de sportsliga framgångarna med avancemanget till Europa League och matcher mot PSV Eindhoven, Napoli och Dnipro Dnipropetrovsk.

- Det är sannerligen full fart med en mängd ärenden. Det är tur att vi är ett gäng som delar på uppgifterna, skrattar Thomas Edselius.

En mycket speciell höst

Återstoden av allsvenskan blir spännande av många skäl. Söndagen den 16 september spelas derbyt mot Djurgården som dessutom blir det sista någonsin på Råsunda. Uppmaningen till fansen är att fylla Norra Stå till sista plats. Inte minst därför att alla intäkter från den Norra läktaren tillfaller AIK, enligt ett treårsavtal från 2010 om att biljettintäkterna från bortalagets läktare också tillfaller bortalaget i derbyna.

Den 4 november spelas sista seriematchen på Råsunda, med Malmö FF som motståndare. En historisk match och nu rapporteras om inte mindre än 26 000 sålda biljetter. 

Men hur blir det då med hemmamatcherna i Europa League?

- Vi har diskuterat saken och till 99 procent spelar vi på Råsunda i november. Och det stämmer ju med kontraktet med Friends Arena. Där har vi tillträde enligt avtalet efter årsskiftet, avslöjar Thomas Edselius.

Johan (inte verifierad)

sön, 2012-09-09 09:38

1. Pazza Gnaget

Det är fantastiskt att vara gnagare i dessa tider, fotbollslaget går på vatten och snart är hockeyn igång igen :)

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.