Klubbar nekas skadestånd

Både Boden och Karlskrona uttrycker stort missnöje i delar av tävlingsnämndens besked i konflikten i Hockeyettan.

-Vi är brottsoffer, men vägras skadestånd, ännu ett led i att försöka krossa oss ekonomiskt, säger Thomas Regemalm, ordförande i Boden.

-Att slutresultaten fastställdes till 5-0 i matcher där motståndarlag uteblivit var väntat och en logisk följd med hänsyn till förbundets tävlingsbestämmelser. Men att vi drabbade föreningar inte kompenseras ekonomiskt är upprörande,  säger Per Rosenqvist, klubbchef i Karlskrona.

Kan inte betala

Ishockeyförbundets tävlingsnämnd, ordförande Jonas Sandberg, behandlade inte alls föreningarnas skadeståndskrav, cirka 800 000 kronor vardera för Boden och Karlskrona.

-Vi har inget stöd i tävlingsreglerna för att ta ställning till ekonomiska krav, meddelar Jonas Sandberg.

-Det innebär i en förlängning att lag i slutskede av säsongen kan utebli från matcher och spara resekostnader och annan ersättning. Om lag befinner sig i ”ingenmansland” varför då spela kostsamma bortamatcher då förbundets åtgärd endast är förlust 0-5, frågar Thomas Regemalm.

Per Rosenqvist delar helt Boden-ledarens uppfattning.

-Ja, det är helt galna signaler. Här har uppsåtet tydligt varit att skada oss, det är nonchalant av tävlingsnämnden.

- Vi kommer att driva frågan om skadestånd vidare, i första hand med överklagan till förbundsstyrelsen och om så krävs vidare till Riksidrottsnämnden (RIN), säger Per Rosenkvist.

Då blev det annorlunda

I januari 2019 uteblev Asplöven från möte med Kiruna IF. Laget stängdes av omedelbart och tvingades lämna Hockeyettan. Jonas Sandberg vill inte dra några paralleller med det ärendet och det uteblivande som ägt rum den här hösten.

-Det är inte jämförbart. Asplöven saknade en fungerande styrelse och hade inte möjlighet att fullfölja serien, meddelar Jonas Sandberg.

Följande fyra matcher har nu avgjorts på Sandbergs skrivbord, norra serien: Boden-Örnsköldsvik 5-0, Boden-Kalix 5-0. Södra serien: Karlskrona-Mörrum 5-0, Karlskrona-Vimmerby 5-0.

Ytterligare två matcher väntar på avgörande på skrivbordet: Boden-Piteå, 22/10 och Karlskrona-Dalen 24/10. Såväl Piteå som  Dalen uteblev, trots direkt uppmaning från Svenska Ishockeyförbundet (SIF) att spela enligt det uppgjorda serieprogrammet, beslut av SIF den 21/10.

-Vi har till tävlingsnämnden anmält att Dalen ska uteslutas. De hörsammade inte SIF-beslutet att spela, meddelar Per Rosenqvist.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.