Tingsrättens nej till konkurs

I en dom på 13 sidor ogillar Luleå tingsrätt Hockeyettan AB:s konkursansökan mot Bodens Hockeyförening i Hockeyettan. Tingsrätten skriver i beslutet att bevisning saknas för att föreningen är på obestånd och ansökan ska därför lämnas utan bifall.

Tingsrätten skriver också att Hockeyettan AB ska betala ersättning till den ideella föreningen Bodens Hockey med skäliga 144 710 kronor, varav 122 500 avser ombudsarvode, jämte ränta enligt 6:e paragrafen räntelagen från 10/2 2022 till dess betalning sker.

-Jag är inte överraskad, i förhandling kunde vi visa att vår ekonomi är god, via utdrag från vårt bankkonto. I kassa och bank disponerar vi 2,4 miljoner kronor,  och vi har inga förfallna skulder, meddelar Thomas Regemalm, ordförande i Boden.

Vi har bra ekonomi

-Hockeyettans metoder har varit djupt olyckliga, och avsikten har varit att orsaka vår förening så stor skada som möjligt. Vi hade vädjat om att Hockeyettan skulle återta sin ansökan, men förgäves, säger Boden-ledaren.

Som grund för Hockeyettans ansökan om konkurs ligger en tidigare skiljedom från 14 december 2021 där Boden förpliktigas att betala 1 974 676 kronor.  En dom som har klandrats och överklagats till Svea Hovrätt och som väntas avge dom den 17 februari.

De samarbetssvårigheter som finns mellan ligaorganisationen och Boden Hockey, och den ovan redovisade domen från Luleå tingsrätt, riskerar nu ekonomiskt att hamna i knät ligaorganisationens 40 medlemsföreningar.

 Enligt uppgift har Hockeyettans styrelse meddelat att all utbetalning till medlemsföreningar upphör om Boden får gehör i Luleå tingsrätt och Svea Hovrätt.

"De vill inte lyssna"

- Jag upprepar, vi har sedan länge varit öppna för samtal och erbjudit förlikning. Vi erlägger skadestånd i enlighet med skiljedom 1 (5 november 2020)  summa 944 976 kronor. Vi har också föreslagit att båda parter står för sina egna rättegångskostnader.

- Samt att samtliga juridiska processer omgående läggs ned, betonar Thomas Regemalm.

- Tyvärr har Hockeyettan AB, och den nye ordföranden Håkan Svensson förkastat vårt bud. Nu riskerar Hockeyettans 40 föreningar sitt ekonomiska välstånd, då styrelsen inte vill lyssna på oss, avslutar Thomas Regemalm.

Idrottens Affärer har sökt Håkan Svensson, ny ordförande efter extra årsmöte den 22 januari. Han har inte återkommit.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

Den 24 november avled ishockeylegendaren Börje Salming i sviterna av nervsjukdomen ALS. Börje Salming har hyllats stort ända sedan han berättade att han drabbats av sjukdomen under sommaren 2022. På lördag den 11 februari arrangerar TV4, Brynäs och Börje Salming ALS-stiftelse hyllningsmatchen Game for Börje i legendarens minne, där pengar samlas in till ALS-forskning.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.