Tingsrättens nej till konkurs

I en dom på 13 sidor ogillar Luleå tingsrätt Hockeyettan AB:s konkursansökan mot Bodens Hockeyförening i Hockeyettan. Tingsrätten skriver i beslutet att bevisning saknas för att föreningen är på obestånd och ansökan ska därför lämnas utan bifall.

Tingsrätten skriver också att Hockeyettan AB ska betala ersättning till den ideella föreningen Bodens Hockey med skäliga 144 710 kronor, varav 122 500 avser ombudsarvode, jämte ränta enligt 6:e paragrafen räntelagen från 10/2 2022 till dess betalning sker.

-Jag är inte överraskad, i förhandling kunde vi visa att vår ekonomi är god, via utdrag från vårt bankkonto. I kassa och bank disponerar vi 2,4 miljoner kronor,  och vi har inga förfallna skulder, meddelar Thomas Regemalm, ordförande i Boden.

Vi har bra ekonomi

-Hockeyettans metoder har varit djupt olyckliga, och avsikten har varit att orsaka vår förening så stor skada som möjligt. Vi hade vädjat om att Hockeyettan skulle återta sin ansökan, men förgäves, säger Boden-ledaren.

Som grund för Hockeyettans ansökan om konkurs ligger en tidigare skiljedom från 14 december 2021 där Boden förpliktigas att betala 1 974 676 kronor.  En dom som har klandrats och överklagats till Svea Hovrätt och som väntas avge dom den 17 februari.

De samarbetssvårigheter som finns mellan ligaorganisationen och Boden Hockey, och den ovan redovisade domen från Luleå tingsrätt, riskerar nu ekonomiskt att hamna i knät ligaorganisationens 40 medlemsföreningar.

 Enligt uppgift har Hockeyettans styrelse meddelat att all utbetalning till medlemsföreningar upphör om Boden får gehör i Luleå tingsrätt och Svea Hovrätt.

"De vill inte lyssna"

- Jag upprepar, vi har sedan länge varit öppna för samtal och erbjudit förlikning. Vi erlägger skadestånd i enlighet med skiljedom 1 (5 november 2020)  summa 944 976 kronor. Vi har också föreslagit att båda parter står för sina egna rättegångskostnader.

- Samt att samtliga juridiska processer omgående läggs ned, betonar Thomas Regemalm.

- Tyvärr har Hockeyettan AB, och den nye ordföranden Håkan Svensson förkastat vårt bud. Nu riskerar Hockeyettans 40 föreningar sitt ekonomiska välstånd, då styrelsen inte vill lyssna på oss, avslutar Thomas Regemalm.

Idrottens Affärer har sökt Håkan Svensson, ny ordförande efter extra årsmöte den 22 januari. Han har inte återkommit.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.