Tingsrättens nej till konkurs

I en dom på 13 sidor ogillar Luleå tingsrätt Hockeyettan AB:s konkursansökan mot Bodens Hockeyförening i Hockeyettan. Tingsrätten skriver i beslutet att bevisning saknas för att föreningen är på obestånd och ansökan ska därför lämnas utan bifall.

Tingsrätten skriver också att Hockeyettan AB ska betala ersättning till den ideella föreningen Bodens Hockey med skäliga 144 710 kronor, varav 122 500 avser ombudsarvode, jämte ränta enligt 6:e paragrafen räntelagen från 10/2 2022 till dess betalning sker.

-Jag är inte överraskad, i förhandling kunde vi visa att vår ekonomi är god, via utdrag från vårt bankkonto. I kassa och bank disponerar vi 2,4 miljoner kronor,  och vi har inga förfallna skulder, meddelar Thomas Regemalm, ordförande i Boden.

Vi har bra ekonomi

-Hockeyettans metoder har varit djupt olyckliga, och avsikten har varit att orsaka vår förening så stor skada som möjligt. Vi hade vädjat om att Hockeyettan skulle återta sin ansökan, men förgäves, säger Boden-ledaren.

Som grund för Hockeyettans ansökan om konkurs ligger en tidigare skiljedom från 14 december 2021 där Boden förpliktigas att betala 1 974 676 kronor.  En dom som har klandrats och överklagats till Svea Hovrätt och som väntas avge dom den 17 februari.

De samarbetssvårigheter som finns mellan ligaorganisationen och Boden Hockey, och den ovan redovisade domen från Luleå tingsrätt, riskerar nu ekonomiskt att hamna i knät ligaorganisationens 40 medlemsföreningar.

 Enligt uppgift har Hockeyettans styrelse meddelat att all utbetalning till medlemsföreningar upphör om Boden får gehör i Luleå tingsrätt och Svea Hovrätt.

"De vill inte lyssna"

- Jag upprepar, vi har sedan länge varit öppna för samtal och erbjudit förlikning. Vi erlägger skadestånd i enlighet med skiljedom 1 (5 november 2020)  summa 944 976 kronor. Vi har också föreslagit att båda parter står för sina egna rättegångskostnader.

- Samt att samtliga juridiska processer omgående läggs ned, betonar Thomas Regemalm.

- Tyvärr har Hockeyettan AB, och den nye ordföranden Håkan Svensson förkastat vårt bud. Nu riskerar Hockeyettans 40 föreningar sitt ekonomiska välstånd, då styrelsen inte vill lyssna på oss, avslutar Thomas Regemalm.

Idrottens Affärer har sökt Håkan Svensson, ny ordförande efter extra årsmöte den 22 januari. Han har inte återkommit.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.