Abramovitj säljer av miljardimperiet

Ena dagen ställer han upp för sin kompis, president Putin, och blir medlare i kriget . Nästa stund deklarerar Roman Abramovitj att han vill sälja Chelsea och donera pengarna till Ukraina för att bygga upp landet efter krigets förödelse

Denne Roman, en av oligarkerna, vill vara med kompis med alla. 

Roman Abramovitj säljer nu av sin tillgångar och det handlar om stora värden. Bara hans yacht, Pegasus, är värd miljarder

Nu bekräftar den schweiziska miljardären Hansjörg Wyss att han har fått erbjudande om att köpa fotbollsklubben. 

Enligt  tidningen Blick har  ytterligare tre personer fått erbjudandet

Ryssen begär för mycket

– Men Abramovitj kräver för alldeles för mycket betalt, säger Wyss.

Roman Abramovitj har släppt kontrollen över Chelsea och avser att fullfölja sitt resonemang. Han tänker sälja klubben, meddelade han i ett pressmeddelande på onsdagen. 

Han har även skrivit av de 1,5 miljarder euro han har lånat ut till klubben, skriver The Guardian.

”Snälla förstå att detta har varit ett otroligt svårt beslut att fatta.” deklarerar Abramovitj i ett sätt att visa ödmjukhet.

Han har ägt den engelska klubben sedan 2003 - nu kommer sanningen ifatt honom och hans affärer

Rädda det som är möjligt

Roman Abramovitj betonar också att alla nettointäkter från försäljningen av klubben ska doneras till en välgörenhetsstiftelse han står nära. Pengarna ska användas till offer i kriget i Ukraina, för att bland annat kunna bidra till offrens ”akuta och omedelbara behov”.

Abramovitj vill betona att han vill göra det som är bäst för klubben. Den egentliga anledningen, tror bedömare är att han riskerar omfattande sanktioner efter den ryska invasionen av Ukraina.

Åtgärder som skulle slå hårt mot hans affärer och hans position. Nu försöker han rädda det som är möjligt.

Det har också avslöjats att Abramovitj, inte bara vill bli av med Chelsea, utan också alla sina villor i England, och säkerligen även sin Yacht.en av världens största.

Tillvaron på upphällnning

EU, USA och Storbritannien riktar sanktioner mot oligarker i Vladimir Putins innersta krets, genom att frysa tillgångar och förbjuda dem från att resa in i väst. De drabbas förödande hårt.

Roman Abramovitj ligger illa till, helt enkelt. Det brittiska inrikesdepartementet har identifierat 2019 kopplingar mellan honom och den ryska staten.

Jakten på uppgifter runt hans affärsverk pågår för fullt och brittiska myndigheter har fått upp spår och fakta som motiverar ytterligare kontroller. 

Det gungar under fötterna på den ryske oligarken.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.