Abramovitj säljer av miljardimperiet

Ena dagen ställer han upp för sin kompis, president Putin, och blir medlare i kriget . Nästa stund deklarerar Roman Abramovitj att han vill sälja Chelsea och donera pengarna till Ukraina för att bygga upp landet efter krigets förödelse

Denne Roman, en av oligarkerna, vill vara med kompis med alla. 

Roman Abramovitj säljer nu av sin tillgångar och det handlar om stora värden. Bara hans yacht, Pegasus, är värd miljarder

Nu bekräftar den schweiziska miljardären Hansjörg Wyss att han har fått erbjudande om att köpa fotbollsklubben. 

Enligt  tidningen Blick har  ytterligare tre personer fått erbjudandet

Ryssen begär för mycket

– Men Abramovitj kräver för alldeles för mycket betalt, säger Wyss.

Roman Abramovitj har släppt kontrollen över Chelsea och avser att fullfölja sitt resonemang. Han tänker sälja klubben, meddelade han i ett pressmeddelande på onsdagen. 

Han har även skrivit av de 1,5 miljarder euro han har lånat ut till klubben, skriver The Guardian.

”Snälla förstå att detta har varit ett otroligt svårt beslut att fatta.” deklarerar Abramovitj i ett sätt att visa ödmjukhet.

Han har ägt den engelska klubben sedan 2003 - nu kommer sanningen ifatt honom och hans affärer

Rädda det som är möjligt

Roman Abramovitj betonar också att alla nettointäkter från försäljningen av klubben ska doneras till en välgörenhetsstiftelse han står nära. Pengarna ska användas till offer i kriget i Ukraina, för att bland annat kunna bidra till offrens ”akuta och omedelbara behov”.

Abramovitj vill betona att han vill göra det som är bäst för klubben. Den egentliga anledningen, tror bedömare är att han riskerar omfattande sanktioner efter den ryska invasionen av Ukraina.

Åtgärder som skulle slå hårt mot hans affärer och hans position. Nu försöker han rädda det som är möjligt.

Det har också avslöjats att Abramovitj, inte bara vill bli av med Chelsea, utan också alla sina villor i England, och säkerligen även sin Yacht.en av världens största.

Tillvaron på upphällnning

EU, USA och Storbritannien riktar sanktioner mot oligarker i Vladimir Putins innersta krets, genom att frysa tillgångar och förbjuda dem från att resa in i väst. De drabbas förödande hårt.

Roman Abramovitj ligger illa till, helt enkelt. Det brittiska inrikesdepartementet har identifierat 2019 kopplingar mellan honom och den ryska staten.

Jakten på uppgifter runt hans affärsverk pågår för fullt och brittiska myndigheter har fått upp spår och fakta som motiverar ytterligare kontroller. 

Det gungar under fötterna på den ryske oligarken.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.