Sträng samlade in 150 000

Äventyraren Fredrik Sträng tog initiativ till en insamlingsgala för de jordbävningsdrabbade i Nepal. Han fick ihop drygt 150 000 kronor som nu går oavkortat till hjälpinsatser.
Vid Fredrik Strängs gala kom cirka 250 personer, bl a Martin Stenmark, och tillsammans bidrog de till 150 000 kr i totalt belopp.
Annons

 

- Trots den förödande situation som Nepal befinner sig i, och trots det kaos som drabbats ett av de fattigaste länderna i världen, ser jag hopp. Det visade även de tvåhundafemtio personer som kom på insamlingsgalan, säger Fredrik Sträng till Idrottens Affärer.

Kom och gav

Med extremt kort varsel drog Fredrik Sträng ihop till en insamlingsgala den 7 maj på City Conference Center i centrala Stockholm. Äventyrarkollegan Renata Chlumska och artisten Martin Stenmark, som båda har ett speciellt förhållande till Nepal, var några av de som medverkade och bidrog på scen. 

250 personer kom på föreställningen, vars entréavgift gick oavkortat till insamlingen. Lägg därtill donationer under kvällen plus försäljning av t-shirts och klätterutrustning.

Sammanlagt samlades 153 800 kronor in. Fredrik Sträng hade hoppats på ännu mer, men är ändå nöjd när han summerar kvällen.

- Under insamlingsgalan blev jag rörd över hur många som var insatta i katastrofen, och hur många som är villiga att starta egna insamlingar eller arrangera olika resor ned till Nepal för att hjälpa befolkningen.

Insamlingen fortsätter

Det tar dock inte slut här. Arbetet med att samla in pengar fortsätter. Tommy Gustafsson, en av talarna under insamlingskvällen, har bland annat skänkt konstverk som är tillverkade av metalldelar, som plockats ned från Mount Everest. Dessa konstverk är till salu och pengarna går till hjälpprojekt i Nepal. 

Fredrik Sträng kommer att föreläsa den 18 maj på Folkets Hus i Gävle för att göra en liknande insamling för Röda Korset och Föreningen för Gatubarn i Nepal. 

- Jag jobbar jag även med att samla in pengar från företag som vill vara delaktiga i bygget av bostäder i de hårdast drabbade områdena i Nepal. Jag åker till Nepal i höst, när jag samlat ihop tillräckligt mycket pengar .

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Jens Linds hyllade TV- dokumentär om Sven Tumba berättas om  en insamlingsstiftelse till förmån för barn och ungdomar i Sydafrika. Målbilden är att utföra en samhällsnyttig insats, bland annat genom att utbilda lärare och bygga skolor i Durban-regionen.

Det officiella namnet var Sven Tumba Sport for Education Insamlingsstiftelse.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.