Formel 1 och Nascar i en ny värld

Glöm Facebook, Twitter och Netflix – här finns racingstjärnorna. Världens mest populära sporter har stoppats i verkligheten men i den digitala världen här har de fått nytt liv. Allt från Formel 1 och Nascar till La Liga har flyttat in i den virtuella världen.

Miljöerna är kopior av den verkliga miljön för förarna

Det känns extremt tomt för alla människor som lever för sport när ett osynligt virus har stoppat alla tävlingar.

Till skillnad från vår normala vardag så finns det inte ens nödlösningen att fjärrtitta på olika sporter via tv:n. 

Men nu har alla desperata en ny möjlighet att njuta av tävlingar – även om de bara avgörs virtuellt i form av ettor och nollor. 

De första sporterna att storsatsa virtuellt var racingvärlden, där det redan fanns färdiga serier. 

Först ut var Nürburgring Endurance Series. Ett fyra timmar långt virtuellt lopp med 50 förare som slutade med seger för Team Redline som körde en digital Ferrari 488 GT3. Loppet sändes live via vln.de

Amerikanska Indycar var inte sena med särskilda iRacing-tävlingar där nyfikna kan se virtuella tävlingar där riktiga förare från serien deltar i loppen. Bland annat har Will Power och Graham Rahal tävlat. 

Liknande lopp har arrangerats av både Formel 1 och Nascar. Det är inte lika högljutt och åskådarna missar doften av bränt gummi – men å andra sidan så är det supersäkert. 

Med tanke på den snabba utvecklingen av robotbilar så kanske vi till och med har hela racingserier med stora racerbilar som styrs av förare från andra delar av världen. 

Men det är inte bara bilsporten som satsat på virtuella världen. 

Spanska La Liga har redan avgjorts genom en miniturnering där spelare från alla de 20 lagen tävlade mot varandra med Fifa 20. 

Bland de tävlande fanns Marcos Llorente för Atletico Madrid, Adnan Januzaj för Real Sociedad och Sergi Roberto från Barcelona. 

Den virtuella La Liga-titeln vanns till slut av Real Madrid med en spelare som på grund av skada inte tillbringat en enda minut på gräsplanerna: Marco Asensio.  

Det finns kanske några siffror som tyder på att det här kan bli något att ägna sig åt för lagens skadade spelare också kommande säsonger. 

Siffran? 

Finalen sågs av inte mindre än 170 000 personer.

Mikael  Jägerbrand

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

1997 fick Percy Nilsson en av sina många idéer. Han såg möjligheter av åkrarna i Hyllie.

– Jag hade varit bosatt i Bryssel en längre tid och såg att det hände mycket i Malmö, med bron och citytunneln, men det var ingen som gjorde något av det, har han berättat flera gånger

Då jordbruksmark, nu en betydande del av Malmö, med utbyggd infrastruktur, därtill egen tågstation och närhet till en internationell flygplats.

Allt tack vare en stor evenemangsarena.

Göteborgs Friidrottsförbund har tillsammans med Gymnastikförbundet Väst fått ett positivt förhandsbesked från Byggnadsnämnden inom Göteborg stad för att återuppbygga den nedbrunna Slottskogshallen.

Pär-Magnus Roos är grundare av Sportseminarier och arrangör av konferensen Sport & Pengar.  Han gladde sig över stor uppslutning vid den senaste konferensen med många av sportens företrädare inom idrottens kommersiella sektor och då utsågs också vinnare inom en rad olika kategorier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

SVT tog beslutet att sända Sveriges samtliga matcher i innebandy-VM. Det blen lyckad satsning. På de sju sändningar SVT1+SVT2 genomförde i Uppsala (Sveriges matcher+bronsmatchen) blev det en total räckvidd på över 5,6 miljoner tittare.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.