"Vi måste ta vårt ansvar"

Svemo blir första Idrottsförbund att stänga verksamheten. Styrelsen i Svemo har fattat beslutet att från 24 november och tills vidare ska all  tävlingsverksamhet i samtliga grenar ställas in i samtliga regioner/distrikt som har skärpta restriktioner i sin pandemi-bekämpning. 

Annons

- Det är mycket stor skillnad mellan våra grenar. Därför har sektioner och grenchefer fått styrelsens uppdrag att ställa samman regelverk för hur träning ska bedrivas inom de grenar sektionen/grenchefen ansvarar för, menar styrelsen i ett uttalande.

i ett skärpt uttalande uppmanar styrelsen  alla klubbar, arrangörer och deltagare att respektera och följa dessa regler. 

- Vad vi nu ser inom Svemo är en ökande risk för smittspridning vid stora träningar med många människor samtidigt. Idag handlar det i första hand om verksamhet där många samlas på en mindre yta och rör sig tätt i depåer och på uppställningsplatser. Alla våra sporter berörs till viss grad.

Styrelsen uppmanar starkt alla klubbar, arrangörer och deltagare att respektera och följa dessa regler. 

- De ”yttre ramarna” för sektionernas specifika regler är:

- Klubbstugor, toaletter, omklädningsrum och allmänna inomhusutrymmen ska vara stängda - resor till och från träningar ska inte ske med kollektiva färdmedel - deltagare ska (även om de är väl utrustade med hjälm och andra skydd) hållas på minst två meters avstånd hela tiden - uppställnings- och depåområden ska anpassas så avstånd hålls mellan utövarna - klubbar ska lägga upp träningstider så att antalet närvarande begränsas – publik eller allmänhet utan en specifik funktion ska hållas borta från området - enskild träning eller träning enligt sektionernas/grenchefernas regelverk kan bedrivas.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.