"Vi måste ta vårt ansvar"

Svemo blir första Idrottsförbund att stänga verksamheten. Styrelsen i Svemo har fattat beslutet att från 24 november och tills vidare ska all  tävlingsverksamhet i samtliga grenar ställas in i samtliga regioner/distrikt som har skärpta restriktioner i sin pandemi-bekämpning. 

- Det är mycket stor skillnad mellan våra grenar. Därför har sektioner och grenchefer fått styrelsens uppdrag att ställa samman regelverk för hur träning ska bedrivas inom de grenar sektionen/grenchefen ansvarar för, menar styrelsen i ett uttalande.

i ett skärpt uttalande uppmanar styrelsen  alla klubbar, arrangörer och deltagare att respektera och följa dessa regler. 

- Vad vi nu ser inom Svemo är en ökande risk för smittspridning vid stora träningar med många människor samtidigt. Idag handlar det i första hand om verksamhet där många samlas på en mindre yta och rör sig tätt i depåer och på uppställningsplatser. Alla våra sporter berörs till viss grad.

Styrelsen uppmanar starkt alla klubbar, arrangörer och deltagare att respektera och följa dessa regler. 

- De ”yttre ramarna” för sektionernas specifika regler är:

- Klubbstugor, toaletter, omklädningsrum och allmänna inomhusutrymmen ska vara stängda - resor till och från träningar ska inte ske med kollektiva färdmedel - deltagare ska (även om de är väl utrustade med hjälm och andra skydd) hållas på minst två meters avstånd hela tiden - uppställnings- och depåområden ska anpassas så avstånd hålls mellan utövarna - klubbar ska lägga upp träningstider så att antalet närvarande begränsas – publik eller allmänhet utan en specifik funktion ska hållas borta från området - enskild träning eller träning enligt sektionernas/grenchefernas regelverk kan bedrivas.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.