Mer reklam, om det blir billigare

Var tredje svensk kan tänka sig mer reklam vid idrottsevenemang om det skulle innebära lägre priser rapporterar Resumé och hänvisar till en undersökning av Novus gjord på uppdrag av Sveriges Annonsörer

Sponsorskyltar i samband med matcher är en självklarhet i dag och det visar sig att svensken är mer positiv än förväntat till reklam.

Samtidigt kan endast sju procent tänka sig mer reklam i nyhetsmedier.  

Människor påstås vara trötta på reklam, hävdas det ofta. Men saningshalten i de uppgifterna är uppenbarligen något tveksamma. Den nya undersökningen påvisar en annan verklighet. 

Om reklame är förknippad med förmåner finns det en högre tolerans Åtminstone bland de drygt 1 000 personerna i åldrarna 18–79 år som fick ge sin syn på reklam vid olika typer av tjänster och verksamheter .

Resultatet visar att acceptansen faktiskt är störst vid sportevenemang och idrottsplatser. Vvar tredje person (33 procent) tycker att det är okay med mer reklam om det leder till lägre biljettpriser.15 procent vill ha mindre reklam eller ingen reklam alls, även om det blirdyrare. 

När det gäller kollektivtrafiken är 31 procent positiva till mer reklam mot lägre priser, medan 19 procent vill se mindre reklam eller ingen reklam alls. 

– Det är tydligt att acceptansen för reklam, i förhållande till värdet av lägre priser, varierar stort beroende sammanhang. En trolig förklaring är att annonsmiljöerna skiljer sig markant åt och att människor inte upplever att de blir översköljda av reklam vid idrottsevenemang och i kollektivtrafiken i samma utsträckning som i nyhetsmedia, säger Hanna Riberdahl, vd för Sveriges Annonsörer, i ett pressmeddelande. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Nu presenteras studien som påvisar tydligt – Det finns ingen fördel att löpa i kompressionsstrumpor. Den som används av åtskilliga tusen människori i träning och rehabilitering. Men nyttan är diskutabel

– Man kan ta sig en funderare om man ska lägga dem på hyllan, säger specialistläkaren Sophia Halldin Lindorsson som skrivit en avhandling på ämnet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Plötsligt kommer beskedet . Glenn Strömberg, 62, gör sina sista dagar på SVT i nästa vecka. Efter 26 år lämnar han och går till Viaplay Group.

– Viaplay är väldigt glada och stolta över att vi kom överens med Glenn om ett flerårigt avtal, säger presschefen Fredrik Johansson.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.