Spelarna protesterar mot flera fotboll-VM

Internationella spelarfacket, Fifpro, riktar skarp kritik mot Fifas förslag om att spela fotbolls-VM vartannat år.

– Allt är anpassat efter kommersiella intressen, säger Fifpros generalsekreterare, Jonas Baer-Hoffmann, enligt AFP.

- Ett fullkomligt vansinnigt förslag Det handlar enbart om ett intresse för mer penga

Internationella spelarfacket, Fifpro, riktar skarp kritik mot Fifas förslag om att spela fotbolls-VM vartannat år.

– Allt är anpassat efter kommersiella intressen, säger Fifpros generalsekreterare, Jonas Baer-Hoffmann, enligt AFP.

- Ett fullkomligt vansinnigt förslag Det handlar enbart om ett intresse för mer pengar.

 på pengar internationella fotbollsförbundet styrs av ekonomiska intressen, snarare än vad som är bäst för fotbollen. 

Det internationella spelarfacket, Fifpro, har en generalsekreterare, Jonas Baer-Hoffmann, och han döljer inte sin ilska och irritation. Hanvisar tydligt vad han tycker om Fifa och förslaget om att spela herrarnas fotbolls-VM vartannat år, i stället för vart fjärde som i dag.

Fif tar ingen hänsyn till spelarnas redan hårda matchande eller att fansen också är tveksamma. Och mot den bakgrunden är det frågan om sponsorerna tycker att VM  är så lockande som exponeringstillfälle.

– Det handlar mycket om transaktioner där förslag har mycket liten grund för ett samtal eller samråd, eftersom allt är anpassat till kommersiella intressen, säger Jonas Baer-Hoffmann.

Han spår också att dessa kommersiella intressen bara skulle gynna de allra rikaste inom fotbollen.

– Alla innovativa idéer samlas bara på toppen av pyramiden, säger han.

– De verkar vilja tjäna så mycket pengar som möjligt och sen hoppas att det rinner ner lite till de som är på botten av pyramiden. 

Mannen bakom förslaget är Arsène Wenger, förre Arsenaltränaren, och han försvarar sig:

– Många av de negativa reaktionerna kom eftersom de inte har sett hela konceptet. VM vartannat år är bara rimligt om du ser hela förslaget, kommenterade Wenger och betonade att  att hans förslag också innehåller färre landskamper och längre vila efter varje mästerskap.

En undersökning bland spelarna visar att de främsta spelarna har två matcher i veckan upp till 80 procent av tiden.

Tysklands landslagschef Oliver Bierhoff är inte heller positiv till idén.

– Jag har inte träffat någon än som har sagt att det är en bra idé, säger han.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.